«Περί καθαρότητας ο λόγος»
Μέχρι Κεραίας

«Περί καθαρότητας ο λόγος»

«Περί καθαρότητας ο λόγος»

Η Ντέπυ Γκολεμά και οι «ξερόλες» που βρίσκονται παντού

Θα περάσουμε καλά από την Δευτέρα που έρχεται! Πρώτα από όλα θα δούμε τον Γιώργο Νταλάρα στο “Ενώπιος  Ενωπίω” του Νίκου Χατζηνικολάου την Δευτέρα το βράδυ. Και μετά την Παρασκευή μας περιμένει στο Mega η Δήμητρα Γαλάνη. Τι άλλο δηλαδή;

Άκουγα στο ραδιόφωνο στο « Eν λευκώ» τον Κωνσταντίνο Τζούμα τον οποίο εκτιμώ παρά πολλά χρόνια απεριόριστα, να μιλά για μια ιταλική σειρά που βλέπει στο Netflix. Και τι ωραία σειρά και εξαιρετικό σενάριο και τι ηθοποιοί κλπ. Και συνέχισε λέγοντας πως «εγώ δεν βλέπω ελληνική τηλεόραση αλλά κάτι μου έχουν πει για κάτι “Άγριες Μέλισσες” κλπ». Έλα μωρέ Κωνσταντίνε, αμάν πια το σνομπάρισμα τόσα χρόνια…. Δες, δε θα το μετανιώσεις….

Ανανέωσε όπως ήταν αναμενόμενο στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Χατζηνικολάου. Κανείς δε πίστευε ότι θα πάει στο Mega. Τουλάχιστον από όσους γνωρίζουν….

Την άλλη βδομάδα ξεκινούν τα γυρίσματα και του δεύτερου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς «Έτερος εγώ». Θυμάστε τον πρώτο κύκλο με τις τρομερές δολοφονίες βασισμένες στους άθλους του Ηρακλή. Η σειρά είναι προϊόν της Cosmote και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις μετά από την περιπέτεια που είχε περάσει η ταινία…..

Ακούγοντας τον όμορφο λόγο του κυρίου Σωτήρη Τσιόδρα μόνο συγκίνηση νιώσαμε. Γιατί ξαφνικά μέσα σε μια θύελλα, έναν εφιάλτη, μπήκε στο σπίτι μας ένας άνθρωπος και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αδιανόητες, έκλεισε μαζί μας ένα καθημερινό ραντεβού….

Το ραντεβού των έξι. Στην αρχή σε αυτόν τον πολύ σοβαρό άνθρωπο μου άρεσε που δε μας μιλούσε απέξω σαν παντογνώστης. Διάβαζε, τι παράξενο και ακόμα πιο ασυνήθιστο έλεγε «δεν γνωρίζω»….

Από που ήλθε τούτος στη χώρα που ο ξερόλας βρίσκεται παντού; Που το «ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;» Είναι εθνική κουβέντα; Καθηγητής και λέει δεν γνωρίζω…..

Όσο οι μέρες της καραντίνας προχωρούσαν, τα κρούσματα και οι θάνατοι από κάτι παντελώς καινούριο που απειλούσε τον πλανήτη ο κύριος Τσιόδρας φώλιαζε στη ψυχή μας. Μιλούσε ανοιχτά καθαρά και δε σου επέτρεπε να αμφισβητήσεις τα λεγόμενα του.

Ε έτσι και φώλιασε στην ψυχή μας, βρήκε για σεργιάνι και ο κακός μας εαυτός. Συμμετέχει σε έρευνες, τα ‘χει αρπάξει όλα αυτά τα του Τράγκα λεγόμενα που τα χάβουμε σα χάνοι….

Αν και ήξερε για πάρτι, για αρρώστιες, για κινήσεις ιατρών αδιανόητες δεν έδωσε ούτε μια αφορμή. Μπροστά στο χειρόγραφο και μετά στις ερωτήσεις. Τόσο κύριος που δεν γέλασε σε καμία. Σίγουρα οι ρεπόρτερ δεν θα πρόλαβαν τα μάθουν καλύτερα από τον ίδιο για τον ιό; Ή μήπως έμαθαν;

Σιγά σιγά γίναμε φίλοι στενοί. Ραντεβού στις έξι. Ούτε ένα δεν χάσαμε ούτε ένα απόγευμα δεν ξεχάσαμε. Όσοι πιστέψαμε στην ευγένεια του στις γνώσεις του στην καθαρότητα του βλέμματος του από πολλούς ονομαστήκαμε και « πρόβατα». Ας είναι…..

Προχθές χάρη στα μέτρα που μας επιτρέπουν να βλέπουμε το μέλλον τουλάχιστον πολύ καλύτερα από άλλες χώρες, η ενημέρωσή του ήταν η τελευταία. Μας είπε εκείνο το «δε με νοιάζει να με θυμούνται» και θέλω να του πω εμάς μας νοιάζει να σας θυμόμαστε κύριε Τσιόδρα….

Είπε σαν αποχαιρετισμό κάτι από τον Ελύτη που δεν ήταν αλλά να οι διανοούμενοι τον ειρωνεύτηκαν με γραφές του τύπου «Ελύτη μ’ είπες μια βράδια» και άλλες εξυπνάδες. Μια μικρή μερίδα τάχα διανοουμένων που πάντα θα ‘ναι πληγή σε αυτό το τόπο. Οι ξερόλες. Αυτοί μου μας κουνάνε το δάχτυλο μες τα μούτρα και που αν τύχει να συμπλεύσαμε κάποτε μαζί τους ω τι ειρωνεία δεν μας επιτρέπουν ούτε να θυμόμαστε….

Ας είναι. Περί καθαρότητας ο λόγος. Μια καθαρότητα που έχει το όνομα του κ. Τσιόδρα και άλλο δεν επιτρέπει παρά το σεβασμό μας. Μακάρι τούτος ο τόπος ακόμα και σε ανήκουστους σαν αυτό καιρούς να έχει να μας εμφανίσει μερικούς που θα τους έλεγαν Σωτήρη Τσιόδρα…..

Και ξέρω καλά πως η τελευταία φορά που έκλαψε δεν είναι πολύ μακριά. Αντίθετα μάλιστα…..

Σας ευχαριστούμε. Όσοι έχουμε ακόμα μυαλό να πιστεύουμε τους επιστήμονες και όχι τη συνωμοσιολογία….