Ποιος (δεν) θα παρουσιάσει το The Voice και ο 4ος κριτής του MasterChef
Μέχρι Κεραίας

Ποιος (δεν) θα παρουσιάσει το The Voice και ο 4ος κριτής του MasterChef

Ποιος (δεν) θα παρουσιάσει το The Voice και ο 4ος κριτής του MasterChef

Όταν σου έρχεται να πλακώσεις την ΕΡΤ στις φάπες…. 35 χρόνια μετά το θάνατο του Μάνου Κατράκη προγραμματίζει να δείξει το “Μονόγραμμα”, την εκπομπή του Γιώργου Σγουράκη στις 7 το πρωί και για να ‘ναι σίγουρη ότι θα το δούμε… όλοι το βάζει και επανάληψη στις 4 το ξημέρωμα…. Το λες βλακεία και ασέβεια στον μεγάλο αυτό δάσκαλο της Τέχνης, του κινηματογράφου, του θεάτρου…

Από επίσημα χείλη άκουσα πως ο Νίκος Μουτσινάς δεν θα κάνει το The Voice επειδή έχει θέατρο και δεν βγαίνουν οι ώρες. Ούτε ο Τανιμανίδης θα είναι, μου είπαν. Και τότε ρώτησα; “Τόσους άνδρες έχετε στο κανάλι”. “Μπορεί να ‘ναι από το κανάλι μπορεί να ‘ναι έκπληξη” μου είπε η φωνή…..

Το MasterChef αποκτά και 4ο κριτή από τα μέρη της Θεσσαλονίκης. Λέγεται Βασίλης Μουρατίδης και είναι πολύ γνωστός στα στέκια της συμπρωτεύουσας που φημίζεται για το φαγητό της. Ή μάλλον ΚΑΙ για το φαγητό της….

16 Σεπτεμβρίου αρχίζει η εκπομπή της Τσιμτσιλή που το καλοκαίρι της το πέρασε στην Πάρο με τη καλή της φίλη Μάρα Ζαχαρέα. Μάλιστα εθεάθησαν στην Πούντα φορώντας ίδια κίτρινα μαγιό. Ένα μπικίνι ένα ολόσωμο. Τώρα ποια ποιο, εύκολο παιδιά….

Η Ελενίτσα θα σκάσει μύτη στον Alpha προς το τέλος του μήνα. Πρώτα ξεκινά ο λαός και μετά εμφανίζεται η βασίλισσα…

Η 3η Σεπτέμβρη έχει σημαντικά γεγονότα. Την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ας πούμε το 1974. Πέρα από την ίδρυση του Συντάγματος το 1843 νομίζω. Όσον αφορά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ τη συνδυάζετε με το «θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες 3 του Σεπτέμβρη να περνάς»… Καλά, όχι ότι είναι απαραίτητο…..

Τρεις του Σεπτέμβρη απεβίωσε και η μοναδική, η ανεπανάληπτη Έλλη Λαμπέτη στη Νέα Υόρκη. Η “Ίρμα η γλυκειά”, η “Φιλουμένα”, η”Δεσποινίς Μαργαρίτα”, “Το κορίτσι με τα μαύρα” και το πιο γλυκό ψεύδισμα φωνής…. Δυο τρία χρόνια μετά τον θάνατό της κάναμε αφιέρωμα στην εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού. Υπάρχει στο αρχείο της ΕΡΤ. Μπορεί να τη βάλει αμέσως μετά του Κατράκη. Στις 5 το πρωί….

Πάντως η αφεντιά μου παινεύεται που συμμετείχε στην εκπομπή τότε με τον Φρέντυ. Με είχε στείλει να κάνω ρεπορτάζ στα Βίλλια. Το τι συνέβη εκεί θα γελάσουν και τα κοκόρια αν το πω, άσε που θα χαθεί παντελώς η αξιοπιστία μου….

Θα είδατε ασφαλώς την πανέξυπνη κίνηση του καθηγητή του τμήματος ΜΜΕ, που απέδειξε ότι η νέα γενιά δημοσιογράφων είναι…. κλάφτα Χαράλαμπε. Σηκώθηκε και φίλησε στο στόμα μια γυναίκα στο αμφιθέατρο και ζήτησε ρεπορτάζ από τους σπουδαστές….. Εκείνοι τον έβρισαν χυδαία, μίλησαν για χυδαίο ρεπορτάζ κλπ κλπ, είπαν θα φωνάξουν την αστυνομία κλπ. “Κανείς σας δε θα γίνει καλός ρεπόρτερ είπε ο καθηγητής. Δεν διασταυρώσατε τίποτα! Κανείς δε ρώτησε την γυναίκα αν ενοχλήθηκε, αν με γνωρίζει”. Διασταύρωση, η πηγή του ρεπορτάζ…. Τελικά η κυρία που δέχτηκε το φιλί ήταν απλά η σύζυγος του καθηγητή που μετείχε στο πείραμα. Γατάκια….