Το «ηχητικό δώρο» της Κατερίνας Διδασκάλου στην Ντέπυ Γκολεμά
Μέχρι Κεραίας

Το «ηχητικό δώρο» της Κατερίνας Διδασκάλου στην Ντέπυ Γκολεμά

Το «ηχητικό δώρο» της Κατερίνας Διδασκάλου στην Ντέπυ Γκολεμά

Ακούστε τη Μυρσίνη από τις «Άγριες Μέλισσες» να επιλέγει ένα ποίημα της Κικής Δημουλά μόνο για τους φίλους του Znews!

Η Κατερίνα Διδασκάλου, η εξαιρετική αυτή ηθοποιός, η “Μυρσίνη” των «Άγριων Μελισσών», η “Ερατώ” του μονολόγου « Η πόρνη από πάνω», αντιμετωπίζει και αυτή με πολύ προσοχή αλλά και αισιοδοξία, την νέα πραγματικότητα….

«Μένει σπίτι», όπως μας είπε, πειθαρχώντας στα μέτρα με υπευθυνότητα και προτρέπει όλοι να κάνουμε το ίδιο.

Της ζητήσαμε, έτσι για να σπάσει λίγο η μονοτονία, να μας διαβάσει αποκλειστικά για το Ζnews ένα ποίημα. Διάλεξε το υπέροχο ποίημα της Κικής Δημουλά με τίτλο «Φωτογραφία 1948».

Απολαύστε τη:

Όταν τα κανάλια συναντιόνται γωνία Κατεχάκη και Μεσογείων….. Χθες βλέποντας Mega, στις ειδήσεις, ο ρεπόρτερ παρακολουθεί στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Μεσογείων τους ελέγχους της αστυνομίας και σχολιάζει. Προχωρά σε ένα αυτοκίνητο και ανοίγοντας το τζάμι πέφτει πάνω στη δημοσιογράφο του Alpha! Nα και η διακαναλική!

Θα ‘ναι κάπου 30 οι συνάδελφοι που την «άρπαξαν» με τον ιό. Να μείνουν σπίτι και να προσέχουν. Και φυσικά η ευχή μας είναι γρήγορα καλά…

Από την Ευρώπη πάντως, μιλώντας με συναδέλφους, διάχυτη είναι η πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός τα πήγε πολύ καλά σε αυτή τη λαίλαπα. Όλοι λένε “μπράβο” για τα άμεσα μέτρα που πήρε το κράτος. Να δούμε. Ας μη ζήσουμε στιγμές σαν την Ιταλία ή την Ισπανία.

Δεν πιστεύω ότι τα γυρίσματα των ελληνικών σειρών θα αρχίσουν στις ημερομηνίες που έχουν δοθεί. Η αίσθηση που έχω είναι ότι η φετινή χρονιά έχει τελειώσει. Μακάρι όμως να βγω ψεύτρα….

Φυσικά όλο αυτό που μας συμβαίνει αν τη γλυτώσουμε Θα ‘χει τρελό αντίκτυπο και στον μικρόκοσμο της ελληνικής τηλεόρασης. Παραγωγές θα ακυρωθούν, άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους, μια νέα κρίση θα μας βρει. Φυσικά πρωταρχικό στοιχείο είναι η ζωή….

Ήδη ο Τύπος πλήττεται. Δυο περιοδικά έκλεισαν και δυο εφημερίδες είναι στο χείλος του γκρεμού….

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, έρχεται αντιμέτωπος με τα τραγικά λάθη του. Θύμα του ιού στην Αγγλία ένας νεαρός 18 ετών. Ο άνθρωπος που ηγείται της χώρας είναι τόσο μα τόσο ανεύθυνος….

Αν εξαιρέσεις τον ΣΚΑΪ -πόσο δύσκολο να μάθεις την αντικειμενική δημοσιογραφία- όλα τα κανάλια συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ τηρούν μια χαρά τους κανόνες. Χωρίς φανφάρες, ήρεμα, με ψυχραιμία ενημερώνουν το κόσμο για την πανδημία.

Μιλούσα χθες με την Μαριανίνα Κριεζή, μια πολύ αγαπημένη φίλη από την εποχή της ένδοξης “Λιλιπούπολης”. Μένει εδώ και χρόνια εκτός Αθηνών με τους 4 μούργους της και τις γάτες της, ευτυχής και σχεδόν ψύχραιμη με όλα αυτά….

Ό,τι κουβέντα και να κάνουμε με τη Μαριανίνα πάντοτε σε μια επωδό καταλήγουμε. Εγώ να της λέω πόσο μ’ αρέσουν τα «ήσυχα βράδια» και εκείνη να μου απαντά: “Αχ, βρε Ντέπυ μου, η μουσική είναι το παν σε αυτό το τραγούδι. Πόσες φορές θα στο πω;” (και γω πόσες φορές θα σου πω το αντίθετο;)

Μένουμε σπίτι. Γιατί σκεφτείτε είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα σπίτι. Ας πάει λίγο το μυαλό σας στους άστεγους…

Δηλαδή ποιος πιστεύει ότι θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και περιφέρετε τη φλόγα δώθε- κείθε;

Πάντως αυτό που το lifestyle έπαθε κορονοϊό και το κάνουμε θέμα σα κουτσομπολιό; Πριν από λίγο καιρό μας ένοιαζε (;) τι τρώνε, με ποιους πάνε, τι λένε…. όχι τώρα που κάνουμε θέμα την αρρώστια!

Το ότι εν μέσω κορονοϊού, ο Χατζηνικολάου έβγαλε την Ζωζώ Σαπουντζάκη το λες και ανέκδοτο! Γεια σου, Ζωζώ λεβέντισσα….