«Το πιο ελκυστικό για μένα είναι ότι δε γλιτώνουμε από τον Βερύκιο»
Μέχρι Κεραίας

«Το πιο ελκυστικό για μένα είναι ότι δε γλιτώνουμε από τον Βερύκιο»

«Το πιο ελκυστικό για μένα είναι ότι δε γλιτώνουμε από τον Βερύκιο»

Σαν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου του 1979 σίγησε η ωραιότερη φωνή, η απόλυτη ντίβα της όπερας. Η Μαρία Κάλλας, ο απόλυτος θρύλος, μόλις 54 ετών πέρασε στην αθανασία, στο φως, εκεί που οι απόλυτα εκλεκτοί των λαών αναπαύονται….

Έχουν γραφτεί χιλιάδες πράγματα για την αξεπέραστη ντίβα. Έζησε μια υπέρλαμπρη ζωή στο σανίδι της όπερας, στα πιο μεγάλα έργα της, με εκατομμύρια θαυμαστές στον κόσμο….

Στην προσωπική της ζωή ίσως να μην είχε την απόλυτη ευτυχία αφού ο μεγάλος της έρωτας, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, είχε άλλα σχέδια για τη ζωή της.

Στη μνήμη μας, στις καρδιές μας, είτε γνωρίζουμε είτε όχι τη μεγαλειότητα της φωνής της, η Μαρία Κάλλας είναι και θα παραμείνει το μεγαλύτερο αστέρι, η πιο σπουδαία υψίφωνος όλων των εποχών.

Με έπιασε οίστρος αλλά πάντα θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Ήμουν μαζί με τον Γερμανό όταν χτύπησε το τηλέφωνο στην ΕΡΤ και κλείνοντάς το μου είπε: “Ντεπούλα πέθανε η Μαρία Κάλλας, ξέρεις τι σημαίνει αυτό;” Ίσως να ήταν και μια αφορμή 22 ετών να μάθω στα μελλοντικά τι σήμαινε Μαρία Κάλλας….

Πάμε τώρα στα τηλεοπτικά που πέφτουν σαν “βροχή” οι πρεμιέρες. Το πιο ελκυστικό για μένα είναι ότι δε γλιτώνουμε από τον Βερύκιο, όσο και αν ο κ. Κοντομηνάς -λένε ότι- έχει κάποια θέματα υγείας. Ο Βερύκιος ζει αυτός μας οδηγεί….

Κατά τα άλλα, κάτι να κάνει αυτό το «κλικ» δεν υπάρχει ακόμα. Αναμένουμε….

Μόνο θλιβερά και εξοργιστικά τρέιλερ στο διαδίκτυο. Μα ποιος τα φτιάχνει; «Πατέρας – τέρας έβγαλε το γιο του στο κλαρί» σκέφτηκαν για τη νέα -κωμική!- σειρά του ΑΝΤ1 «Αν ήμουν πλούσιος». Συγνώμη πάτε καλά;;; Αυτά βλέπουμε στις ειδήσεις και αηδιάζουμε….

Καλά, για το πώς η ΕΡΤ αντιμετώπισε την αξιωματική αντιπολίτευση στη ΔΕΘ δεν έχω κάτι να πω. Ο Θεός…

Ήθελα- να, στον σταυρό που σας κάνω!- να δω “Αννίτα Κοίτα” αλλά μια φωνή μου φώναζε μέσα μου “Μην κοιτάξεις, μην κοιτάξεις”…. Την άκουσα. Μπορεί την άλλη φορά να μου πει τα νούμερα του Τζόκερ….