«Το θλιβερό θέαμα του Big Brother εν έτει 2020»
Μέχρι Κεραίας

«Το θλιβερό θέαμα του Big Brother εν έτει 2020»

«Το θλιβερό θέαμα του Big Brother εν έτει 2020»

Η Ντέπυ Γκολεμά σχολιάζει την επιστροφή του Ανδρέα Μικρούτσικου και δίνει μία συμβουλή στον Χάρη Βαρθακούρη

Μία παλιά παμπάλαια συνταγή που μας ήρθε με το ευρώ το 2001, έκανε εμφάνιση χθες βράδυ στις οθόνες μας. Φάντασμα; Κακέκτυπα του παρελθόντος; Ζόμπι βγήκαν την εποχή του κορονοϊού; Η μάγισσα ντε Σπελ;

Και πού τους βρίσκουν όλους αυτούς; Ξέμειναν από το Power of love; Από κανένα Survivor που αναβλήθηκε; Ένας φασίστας, μια που ζει από το πόκερ, μια που γυρίζει ερωτικές ταινίες για υπέρβαρες, δύο gay που θα λύσουν το θέμα “διαφορετικότητα” και άλλοι, συνθέτουν το πολύχρωμο παζλ του παιχνιδιού της νέας εποχής.

Ποια νέα εποχή; Ας μας πούνε οι παραγωγοί. Στα 20 χρόνια που χωρίζουν τα δύο παιχνίδια οι σχέσεις των ανθρώπων και τα μυαλά μας άλλαξαν κατά πολύ και πάντως τα κανάλια σταμάτησαν επίσημα τουλάχιστον να θέτουν θέμα είτε διαφορετικότητας, είτε διάθεσης επιλογής της προσωπικής ζωής των ανθρώπων.

Ασφαλώς είχαμε τρομερά γεγονότα νέων που έχασαν τη ζωή τους βίαια για τις επιλογές τους. Και αντί να βάλουμε μυαλό έρχεται ένα ελληνικό, αντιδημοκρατικό σε όλα του κανάλι, να επικροτεί συμπεριφορές και να πυροδοτεί μελλοντικούς τσακωμούς….

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος έχει ασφαλώς τη δική του τηλεοπτική ιστορία. Δεν συμφώνησα ποτέ στις μέρες της δόξας του, αλλά τώρα στα γεράματα αυτό ήξερε αυτό κάνει. Την επανεμφάνισή του δεν θα τη σχολιάσω. Δεν θέλω σε δύσκολες εποχές. Και πάντως δεν θα αρνηθούμε ότι τη δουλειά του την ξέρει….

Ας δούμε λίγο και τον παρουσιαστή που μακάριζε την τύχη του που παρουσιάζει το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο. Ποιος; Ο Χάρης. Ένα σούπερ ταλαντούχο αγόρι, έξυπνο, ευγενικό που τυχαίνει να τον γνωρίζω πολύ καλά.

Βασικά ο Χάρης πρέπει να κάνει ορθοφωνία. Ψευδίζει. Μετά να βρει τα πατήματά του. Για αυτό το άθλιο πράγμα που παρουσιάζει καλός είναι. Βέβαια θα μπορούσε να έχει άποψη, νέος άνθρωπος, στα ρατσιστικά πρότυπα που υπερθεματίζει το κανάλι για τη ρημάδα τη τηλεθέαση, αλλά αν είναι πολλά τα λεφτά, Χάρη, σιωπάς…

Το Βig Βrother αν σκεφτείτε και τι ακολουθεί, μας δείχνει που θα βαδίσει η ελληνική τηλεόραση φέτος. Οϊμέ. Ας ελπίσουμε στις αντιστάσεις μας να τα απομονώσουμε και ας περιμένουμε να μας σώσει η μυθοπλασία….

Ο Ανδρέας χάρηκε που οι άνθρωποι αγκαλιάζονται, φιλιούνται. Θυμάμαι κι το αλησμόνητο “χαμογελάστε είναι μεταδοτικό”. Δεν θα μπορέσουμε. Τεράστια θλίψη για ό,τι κυκλοφορεί ανάμεσά μας και για την εμμονή σύγχρονων ανθρώπων που κατέχουν σημαντικές θέσεις στην τηλεόραση, με τις επιλογές τους να μας γυρίζουν χρόνια πίσω… Και κρίμα και ντροπή!