Αυτοί που (δεν) φεύγουν και αυτοί που μένουν
Nikopolis Blog

Αυτοί που (δεν) φεύγουν και αυτοί που μένουν

Αυτοί που (δεν) φεύγουν και αυτοί που μένουν

[avatar user=”ngeorgiadis” size=”thumbnail” align=”left” /]

Μπορεί η  πρωινή εκπομπή της Φαίης Σκορδά να έκλεισε τον Οκτώβριο με πρωτιά αλλά πλέον υπάρχει νέος ένας παίκτης στον ανταγωνισμό (βλ. Open) ενώ το κοινό του Mega στη συγκεκριμένη ζώνη έδειξε να ευνοεί τα άλλα κανάλια που είδαν τα νούμερά τους να ανεβαίνουν. Και ενώ τον τελευταίο καιρό υπήρχαν παράπονα και της ομάδας της απέναντι στο κανάλι (δεν τους επέτρεπαν να παίζουν τα πετυχημένα projects άλλων καναλιών),  η Nielsen δείχνει ότι η πιο αδύναμη ώρα του Πρωινού είναι η τελευταία, με τις συνεντεύξεις να αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της λαμπερής (και αγαπημένης των χορηγών) παρουσιάστριας. Εκεί λοιπόν χρειάζεται βοήθεια, την οποία μπορεί να της προσφέρει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Ο οποίος Δημήτρης “την ιδρώνει τη φανέλα”. Είτε ως γιαγιά που παίρνει συνεντεύξεις, είτε στο τρίλεπτο stand up της έναρξης δείχνει το τηλεοπτικό του ταλέντο. Στο κομμάτι του gossip όμως μπορεί να παρασυρθεί από τον ζήλο του και να μετατραπεί στον εύκολο στόχο όπως έκανε και παλιότερα και ο Γιώργος Λιάγκας. Μόνο που εκείνος ήταν κεντρικός παρουσιαστής, αμειβόταν πολύ καλύτερα και είχε σαφώς μεγαλύτερη δύναμη και στήριξη στο κανάλι.

Αυτά βέβαια ανήκουν σε άλλες εποχές. Γιατί στη μετά- Λάτσιου εποχή, έγινε γρήγορα ξεκάθαρο ότι ο Γιώργος Λιάγκας δεν ήταν πλέον αρεστός. Αυτό που δεν ειπώθηκε ποτέ από επίσημα χείλη ήταν πως το όνομά του βρέθηκε χαμηλά στις μυστικές ποιοτικές έρευνες του καναλιού και πως αυτό ακριβώς αποτέλεσε επιχείρημα εκείνων που δεν τον ήθελαν. Η αλήθεια είναι όμως ότι τα νούμερα τηλεθέασης έδειχναν μια διαφορετική τάση, αφού το δικό του late night ήταν από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές του ΑΝΤ1 για την περσινή σεζόν. Επίσης όταν ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει ένα συναινετικό διαζύγιο (ήταν κοινό μυστικό πως συζητούσε με το Open για να πάει απέναντι στον Παπαδάκη) δεν τον άφησαν να φύγει. Και όταν αρνείσαι να αποδεσμεύσεις τον πιο ακριβοπληρωμένο σου παρουσιαστή και προτιμάς να τον πληρώνεις για να κάθεται στον πάγκο προφανώς αναγνωρίζεις ότι μπορεί να σε απειλήσει.

Τώρα βέβαια, το μεγάλο στοίχημα στον ΑΝΤ1 φυσικά είναι το Nomads των 6 εκατομμυρίων ευρώ που λέγεται ότι κόστισε. Οι Eισβολείς, πρώην Survivors φαίνεται πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μπορεί πολλά σχόλια στην αρχή να ήταν αρνητικά, η κίνηση πάντως αυτή από την πρώτη στιγμή  ταρακούνησε πολύ τους Τούρκους του Survivor που κάλεσαν αμέσως σε ραντεβού τους παλιότερους παίχτες για σύσφιξη σχέσεων. Εξάλλου σε κάποιους από αυτούς είχαν δώσει υποσχέσεις που ποτέ δεν έγιναν πράξη.

Και ενώ διάσημοι Έλληνες είχαν ήδη δεχτεί κλήσεις για το Celebrity Big Brother που ετοιμαζόταν για το δεύτερο μισό της σεζόν στον ΑΝΤ1,  τελικά θα ξαναδούμε σίγουρα το Your Face Sounds Familiar με τη Μαρία Μπεκατώρου, ενώ ένα concept που είχε ανακοινωθεί από πέρσι από το ίδιο κανάλι δείχνει δυστυχώς να παραμένει στο συρτάρι. Σε μια αγορά που διψάει για φρέσκες ιδέες, το The Bachelor έχει υπάρξει για σειρά ετών το πιο επιτυχημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με το Dancing With The Stars. Πέρσι, λένε, δεν βγήκε στον αέρα γιατί δεν βρέθηκε ο κατάλληλος εργένης. Πόσο δύσκολο θα ήταν άραγε αυτό φέτος που υπήρχε περισσότερος χρόνος;

Όλα αυτά τα λέμε φυσικά καλοπροαίρετα γιατί σε ένα κανάλι όπως ο ΑΝΤ1 σίγουρα δεν αξίζει η τέταρτη θέση στους πίνακες τηλεθέασης.

Gossip quiz

Δύο διάσημες, νέες και πανέμορφες ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν μάλιστα σε σειρές μεγάλου καναλιού. Η αμήχανη συνάντησή τους έγινε σε επίσημη θεατρική πρεμιέρα πριν από λίγες μέρες. Η μία πήγε να χαιρετήσει την άλλη δια χειραψίας και εκείνη της γύρισε την πλάτη. Ο λόγος έχει να κάνει με δύο πολύ κοντινά τους πρόσωπα των οποίων τα δεδομένα έχουν ανατραπεί τον τελευταίο καιρό…