Ελένη Μενεγάκη: Το άγνωστο παρασκήνιο της αποχώρησής της από τον Alpha
Nikopolis Blog

Ελένη Μενεγάκη: Το άγνωστο παρασκήνιο της αποχώρησής της από τον Alpha

Ελένη Μενεγάκη: Το άγνωστο παρασκήνιο της αποχώρησής της από τον Alpha

Αποκλειστικά στο Znews: Το ραντεβού που δεν έγινε ποτέ

Εδώ και δύο μέρες το όνομα της Ελένης Μενεγάκη ακούγεται παντού με αφορμή την αιφνίδια ανακοίνωσή της σχετικά με το τηλεοπτικό της μέλλον.

Την τελευταία δεκαετία αυτό έχει συμβεί κι άλλες φορές φυσικά: Από την ανακοίνωση του διαζυγίου της με τον Γιάννη Λάτσιο το 2010, την αποκάλυψη της σχέσης της με τον Μάκη Παντζόπουλο και την εγκυμοσύνη της στη μικρότερη κόρη της Μαρίνα μέχρι την μετακίνησή της στη μεσημεριανή ζώνη και την τελευταία «χρυσή» ανανέωση του συμβολαίου της με τον Alpha το 2016.

Η Ελένη Μενεγάκη έχει γράψει τη δική της ιστορία ως ένα από τα πιο επιτυχημένα πρόσωπα που πέρασαν ποτέ από την ελληνική τηλεόραση, ενώ οι ιλιγγιώδεις αμοιβές της θα συζητιούνται για πολλά χρόνια ακόμα στα Μέσα.

Για 15 χρόνια αποτελούσε τη «σημαία» του Alpha και η εμπορική της δύναμη παρέμενε ακλόνητη ακόμα και όταν τα νούμερα της εκπομπής της δεν ήταν ανθηρά.

Γιατί λοιπόν, θα σκεφτεί εύλογα κάποιος, το κανάλι να μην την έχει διεκδικήσει δυναμικά αφού από την αρχή της σεζόν φαινόταν ότι το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν τουλάχιστον συννεφιασμένο;

Τι είχε μεσολαβήσει ώστε η Ελένη να έχει πάρει από νωρίς τις αποφάσεις της, όπως εξάλλου αποκάλυψε και η ίδια την ημέρα της ονομαστικής της εορτής;

Όλα φυσικά ξεκίνησαν από την ημέρα που ο Alpha άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μέχρι τότε η Ελένη Μενεγάκη μιλούσε πρωτίστως με τον Δημήτρη Κοντομηνά, έναν άνθρωπο που τη θεωρούσε μέλος της οικογένειάς του- έκαναν μέχρι και διακοπές μαζί με την πολυτελή θαλαμηγό του.

Το νέο καθεστώς όμως λειτουργούσε αλλιώς και αυτό δεν ήταν κάτι που μπορούσε να δεχτεί η Ελένη. Έγκυρες πηγές αποκαλύπτουν σήμερα ότι, όταν της ζητήθηκε ραντεβού από τη νέα Διεύθυνση του καναλιού, ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο της ανανέωσης του συμβολαίου της, εκείνη απάντησε ότι το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας το συζητάει μόνο με την Ιδιοκτησία.

Το αίτημά της όμως, όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι άνθρωποι, δεν έγινε αποδεκτό, ενώ το μήνυμα της νέας Διεύθυνσης ήταν σαφές: Τα χρήματα που έπαιρνε μέχρι σήμερα ήταν πάρα πολλά και δεν κάλυπταν τα έσοδα που έφερνε στον σταθμό η εκπομπή.

Από εκείνη την ημέρα, οι σχέσεις της Ελένης με το κανάλι έγιναν καθαρά τυπικές και η ίδια άφηνε συχνά στον αέρα μικρές, χαριτωμένες αιχμές που άφηναν να εννοηθεί ότι δεν θα τη δούμε στο ίδιο πόστο την επόμενη σεζόν.

Παρόλα αυτά, στις 4 Δεκεμβρίου η 50χρονη παρουσιάστρια έδωσε το παρών σε φιλανθρωπικό μπαζάρ της «Ελπίδας» (με πρόεδρο την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη), κίνηση που είχε ερμηνευτεί τότε ως αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Πάντως τις τελευταίες εβδομάδες η αποχώρηση της Ελένης ήταν πλέον κάτι που επιβεβαίωνε -ανεπίσημα- ακόμα και το γραφείο Τύπου, ενώ συνεργάτες της δέχονταν διερευνητικές προσεγγίσεις από άλλους σταθμούς.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, η τελευταία εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha θα μεταδοθεί την Τετάρτη, 1η Ιουλίου και όχι στις 26 Ιουνίου όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό. Και αυτό γιατί η Ελένη είχε αρνηθεί να κάνει εκπομπές τη Μεγάλη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Το κανάλι δεν έκανε πίσω απαιτώντας αυτές τις τρεις εκπομπές αλλά ούτε και εκείνη θα χάριζε δύο μέρες για να αποχαιρετίσει το κοινό της την Παρασκευή 3/7.