Ελεονώρα Μελέτη – Νίκος Μάνεσης: Δύο ξένοι στην ίδια εκπομπή
Nikopolis Blog

Ελεονώρα Μελέτη – Νίκος Μάνεσης: Δύο ξένοι στην ίδια εκπομπή

Ελεονώρα Μελέτη – Νίκος Μάνεσης: Δύο ξένοι στην ίδια εκπομπή

Πώς έφτασαν να μην λένε ούτε «καλημέρα» οι δύο συνεργάτες

Ήταν μια συνεργασία που είχε παραξενέψει τους ανθρώπους του χώρου. Οι πιο έμπειροι έλεγαν ότι θα είχε σύντομη ημερομηνία λήξης, αλλά μάλλον ούτε οι ίδιοι φαντάζονταν πόσο γρήγορα οι δυο δημοσιογράφοι θα γίνονταν κυριολεκτικά δύο… ξένοι μετά από ένα πολύ έντονο παρασκήνιο που απασχόλησε φυσικά μέχρι και τη διοίκηση του σταθμού.

Το εγχείρημα από την αρχή φαινόταν πολύ αισιόδοξο: Ο Νίκος Μάνεσης θα ήταν επικεφαλής μιας καθημερινής εκπομπής που θα παρουσίαζε η Ελεονώρα Μελέτη, εκπομπή που θα ήταν ουσιαστικά copy paste της δικής του. Και ενώ μέχρι και την πρεμιέρα  οι δυο τους έδειχναν πολύ χαρούμενοι γι΄αυτή τη συνθήκη, η αλήθεια βρισκόταν μακριά. Πολύ μακριά.

Η Ελεονώρα Μελέτη, μια έμπειρη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια που έχει δοκιμαστεί σε πολλά format και αρκετές ζώνες, είχε δηλώσει από την αρχή στο κανάλι ότι το εγχείρημα αυτό είναι αρκετά επίφοβο για την καθημερινή πρωινή ζώνη λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού. Το κανάλι όμως επέμενε.

Όσο για τον Νίκο Μάνεση, ένα από τα πιο πετυχημένα πρόσωπα του καναλιού, οι πληροφορίες μας λένε ότι ουσιαστικά «αναγκάστηκε» να αναλάβει την εκπομπή της Ελεονώρας, ώστε να μην του γίνει σημαντική μείωση στις απολαβές του, τις οποίες η νέα διοίκηση έβρισκε ιδιαίτερα υψηλές.

Οι πρώτες μέρες έφεραν πολύ υψηλά νούμερα -προφανώς λόγω της περιέργειας του κοινού να δει τη νέα πρόταση των Μάνεση-Μελέτη. Μια εκπομπή με ταχύ ρυθμό, μια παρουσιάστρια πολύ ελκυστική, αλλά με θεματολογία μακριά από τον παλμό της επικαιρότητας και με αρκετά ρεπορτάζ που είχαν προβληθεί ήδη από την εκπομπή του Σαββατοκύριακου στο πρόσφατο ή πιο μακρινό παρελθόν.

Η πτωτική πορεία ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη όταν ο ανταγωνισμός έγινε πιο πιεστικός. Όσοι αναζητούσαν την ενημέρωση προτιμούσαν τον ΣΚΑΪ, ενώ όσοι ήθελαν ψυχαγωγία το OPEN αρχικά και μετά το STAR, τον ΑΝΤ1 και το MEGA. Ο λόγος της Ελεονώρας Μελέτη δεν περνούσε, αφού ήταν ξεκαθαρισμένο ότι άλλος έπαιρνε τις αποφάσεις (συνεπώς και την ευθύνη) της εκπομπής.  Εξάλλου όλες οι προτάσεις που έκανε η Ελεονώρα και οι συνεργάτες της έπεφταν πάντα στο κενό ή κάποιοι έκριναν εκ των υστέρων πως «ταίριαζαν» περισσότερο το Σαββατοκύριακο!

Άνθρωποι του καναλιού αναφέρουν για μία πρόσφατη συνάντηση Ελεονώρας Μελέτη-Νίκου Μάνεση όπου εκείνος την κατηγόρησε ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την άτακτη φυγή του κοινού και μάλιστα σε τόνο κάθε άλλο παρά ήρεμο και κομψό. Εκείνη δεν αντέδρασε καθόλου, απλά μετέφερε όσα της καταλόγισε στη διοίκηση. Αυτή, λέγεται, πως ήταν και η τελευταία φορά που οι δυο τους είχαν επικοινωνία…..