Γιάννα Αγγελοπούλου: «Το να απομακρύνεις το τοξικό, συνιστά εμπλουτισμό και όχι λογοκρισία»
Nikopolis Blog

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Το να απομακρύνεις το τοξικό, συνιστά εμπλουτισμό και όχι λογοκρισία»

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Το να απομακρύνεις το τοξικό, συνιστά εμπλουτισμό και όχι λογοκρισία»

Η αντίδρασή της απέναντι στα άκομψα σχόλια που δέχεται

Ιδιαίτερα ενεργή στο Twitter έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες η Γιάννα Αγγελοπούλου.
Όπως ήταν αναμενόμενο τα tweets της Προέδρου της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, δέχονται κάθε φορά ποικίλα σχόλια, και αρκετά από αυτά είναι άκρως ειρωνικά φτάνοντας στα όρια της εξύβρισης.
Η ίδια στην αρχή προσπάθησε να αντιμετωπίσει με ευγένεια και χιούμορ αλλά τώρα πλέον δηλώνει αποφασισμένη να θέσει τα όριά της. Έτσι λοιπόν το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς έκανε την παρακάτω ανάρτηση:
«Το δικαίωμα στη διαφωνία και στην κριτική, είναι αναφαίρετο, ακόμα και όταν αυτές διατυπώνονται σε υψηλούς τόνους. Το ίδιο όμως, ισχύει και για το δικαίωμα στη νηφάλια συζήτηση, χωρίς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ad hominem επιθέσεις. Το κατακτήσαμε όλοι όσοι, στην Ελλάδα, έχουμε ενστερνιστεί τη μακραίωνη παράδοση, για την οποία είμαστε περήφανοι. Όποιος, λοιπόν, το παραβιάζει, θα αποκλείεται από τον ψηφιακό μου χώρο. Το να απομακρύνεις το τοξικό, συνιστά εμπλουτισμό και όχι λογοκρισία. GA»
Την απόφασή της αυτή να μπλοκάρει πλέον τους «τοξικούς» followers της φαίνεται πως προκάλεσαν κάποιες αντιδράσεις που πυροδότησε χτες, Πέμπτη, η παρακάτω ανάρτησή της:
“Ένα από τα πλέον επικίνδυνα πρόσωπα του λαϊκισμού, είναι αυτό που εκμεταλλεύεται την αγάπη του κόσμου για την Πατρίδα του ή την θρησκευτική του πίστη. Σε συνδυασμό με την ημιμάθεια, θέριεψε τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό. Για την Πατρίδα & τον Λαό μας, η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός, ήταν πάντα αφετηρίες μεγάλων καταστροφών. Σε απάντηση, λοιπόν, όσων ρώτησαν από πού προέρχεται το σχόλιο του Κοραή, περί «της θρησκείας του καπετάνιου», παραθέτω το σχετικό απόσπασμα:
Στο προφίλ της στο Twitter, η Γιάννα Αγγελοπούλου βάζει ως πρώτη της ιδιότητα εκείνη της μητέρας, δηλώνει την ημερομηνία γέννησής της (12/12/1955) και δεν κρύβει ότι τον λογαριασμό της χειρίζεται στενός της συνεργάτης.