«Μια ιστορία για τη Ρούλα Κορομηλά»
Nikopolis Blog

«Μια ιστορία για τη Ρούλα Κορομηλά»

«Μια ιστορία για τη Ρούλα Κορομηλά»

Ο Νίκος Γεωργιάδης θυμάται τη Ρούλα που γνώρισε

Ακόμα θυμάμαι το τρακ που είχα πηγαίνοντας να της κάνω πρώτη φορά συνέντευξη για το Downtown- από το άγχος μου να μην αργήσω, είχα παρκάρει παράνομα και γύρισα στο γραφείο χωρίς πινακίδες!

Φωτογραφιζόταν στο spa του ξενοδοχείου Grande Bretagne μαζί με άνδρες μοντέλα που φορούσαν μόνο τις πετσέτες τους. Έτσι ήταν η Ρούλα, άμα της έλεγες κάτι και της άρεσε, δεν φοβόταν να το τολμήσει.

Εξάλλου, όπως παραδέχτηκε και η ίδια χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου, έχει κάνει πολλά λάθη στην καριέρα της, τα περισσότερα ίσως από όλες τις παρουσιάστριες.

Και δεν έδειξε να μετανιώνει για κανένα από αυτά.

Η Ρούλα Κορομηλά έγινε σταρ την εποχή που χτίζονταν ακόμα σταρ στην Ελλάδα. Δεν ήταν ποτέ η καλύτερη, ούτε η πιο όμορφη παρουσιάστρια που έχει περάσει από τη χώρα. Αλλά ο κόσμος τη λάτρεψε κυριολεκτικά. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Ήταν το κορίτσι της διπλανής πόρτας που δούλεψε όσο καμία άλλη για να πετύχει.

Στην πραγματικότητα, όταν τη γνωρίσαμε στο πρωινό της ΕΡΤ, η δική της πόρτα έγραφε το όνομα ενός άντρα που αποτελούσε το μεγαλύτερο sex symbol της εποχής του: Πάνος Μιχαλόπουλος. Άρα η ζωή της είχε ήδη «λάμψη» έστω κι αν ήταν δανεική, τουλάχιστον στην αρχή.

Γιατί με το πέρασμά της στην ιδιωτική τηλεόραση, η λάμψη αυτή έγινε τόσο εκτυφλωτική που επισκίασε το αστέρι του συζύγου της, ο οποίος έγινε «πρώην» με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Μίνως Κυριακού κατάλαβε αμέσως ότι αυτό το κορίτσι είχε έρθει για να μείνει και επένδυσε πάνω της δίνοντάς της όχι μόνο τον “Πρωινό Καφέ” αλλά και το πρώτο μεγάλο show της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το Ciao AΝΤ1.

1992: Η Ρούλα, ο Μιχάλης Ασλάνης και η Βίκυ Λέανδρος στο Ciao ANT1 – NDP

Η “αρπαγή” της από το Mega, ενώ ήταν ακόμα ενεργό το συμβόλαιό της με τον ΑΝΤ1, του στοίχισε πολύ και αποτέλεσε την αρχή μιας δικαστικής διαμάχης που ουσιαστικά δεν τελείωσε ποτέ.

Αν βέβαια δεν είχε συμβεί τότε αυτό, ίσως να μην είχε λάμψει ποτέ ένα άλλο εγχώριο αστέρι, με το όνομα Ελένη Μενεγάκη…..

Τότε η Ρούλα Κορομηλά ήταν παντρεμένη με τον Νάσο Γαλακτερό και διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τη διεύθυντρια του Downtown, Νάνσυ Ζαμπέτογλου, η οποία έμελλε να γίνει η τρίτη του σύζυγος.

Φίλες δεν ήταν ποτέ, αλλά θυμάμαι ότι εκτιμούσε η μία την άλλη. Από τότε βέβαια που η Νάνσυ τα έφτιαξε με τον Νάσο και η Ρούλα το έμαθε, ένιωσε προδομένη παρόλο που δεν είχε πλέον αισθήματα για εκείνον και οι δυο τους δεν ξαναμίλησαν ποτέ.

Η δική μου ιστορία με τη Ρούλα

Άκου τώρα και τη δική μας ιστορία με τη Ρούλα. Τόσο εκείνη, όσο και η Άλκηστη Μαραγκουδάκη πίστευαν από τις αρχές της προηγούμενης, κιόλας, δεκαετίας, ότι είχα μια θέση στην τηλεόραση, είτε μπροστά είτε πίσω από τις κάμερες. Την πρώτη φορά που πήγα να συνεργαστώ μαζί της, ήταν ακόμα στον Alpha. Υπήρχε ένταση τότε στα meetings, αλλά οι συνεργάτες της την αγαπούσαν πολύ- ο Μιχαλόλιας, η Ηλιάκη και τόσοι άλλοι που έχουν πολλά να διηγηθούν (η Ηλιάκη, σκέψου, έκανε μέχρι και baby sitting τότε στον μικρό γιο του Νάσου από τον πρώτο του γάμο).

Αυτή η συνεργασία τότε δεν προχώρησε ποτέ γιατί οι χρόνοι που απαιτούσε η εκπομπή δεν μπορούσαν να ταιριάξουν με τις υποχρεώσεις μου στα περιοδικά του Κωστόπουλου.

Τη δεύτερη φορά, επίσης στον Alpha (αφού είχε πάει πρώτα στο Star αν δεν κάνω λάθος) με είχε κλείσει για την εκπομπή που θα ξεκινούσε η Ναταλία Γερμανού τα Σαββατοκύριακα απέναντι από τη Σοφία Αλιμπέρτη. Παραγωγός, η Αγλαϊα Λάτσιου. Φωτογραφίζομαι για το πρόγραμμα του σταθμού, με την προτεζέ, τότε, της Ρούλας, Έλενα Παπαβασιλείου, και μου ζητάνε από το Downtown να κάνω συνέντευξη για το εξώφυλλο με τη Ναταλία. Εκείνη μου λέει, σε μια κίνηση ανωτερότητας, ότι αν ήταν τηλεθεατής θα επέλεγε την Αλιμπέρτη ως δοκιμασμένο προϊόν. Της λέω ότι αυτό δεν ακούγεται καλό, και εκείνη μου λέει να το αφήσω γιατί το είχε συζητήσει και με τη μητέρα της που γνώριζε καλά από Επικοινωνία.  Η συνέντευξη δημοσιεύεται και στον Alpha παθαίνουν τα νεύρα τους.

Με κατηγορούν ότι δεν προστάτευσα την παρουσιάστριά τους και ζητούν την απομάκρυνσή μου από την εκπομπή που δεν είχε κάνει ακόμα πρεμιέρα- τη θέση μου παίρνει ο Σάββας Πούμπουρας.

Η Ναταλία μού αφήνει, τότε, να εννοηθεί, ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι και αφήνει να εννοηθεί ότι υπαίτια για την απομάκρυνσή μου είναι η Ρούλα. Χρόνια αργότερα η τελευταία μου θα μου ορκιστεί ότι δεν είχε καμία σχέση με εκείνο το ατυχές συμβάν και ότι ήμουν άδικος που της είχα κρατήσει μούτρα. Και όντως ήμουν.

Με τη Ρούλα, πήγαμε πάλι να συνεργαστούμε όταν με πρότειναν για το πρώτο «Δέστε Τους» με τον Γιώργο Τσαλίκη πρώτο βιολί.  Ούτε θυμάμαι από πόσα δοκιμαστικά είχα περάσει.

Στο τέλος μπαίνει στην παρέα ο Νίκος Μουτσινάς και εγώ τότε αρνούμαι γιατί μου είχαν μεταφέρει πολλοί άνθρωποι ότι ο Νίκος φέρεται άσχημα στους συνεργάτες του και ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω τηλεοπτικά σε κακό κλίμα. 

Τη θέση μου παίρνει ο Νότης Χριστοδούλου και την πρώτη εκείνη σεζόν της εκπομπής όλοι θέλουν ακόμα να την ξεχάσουν….

Πού θέλω να καταλήξω; Ότι η Ρούλα, αν και έχει υπάρξει σκληρή στη δουλειά της, ήταν πάντα δίκαια. Προστάτευε τους συνεργάτες της, ενδιαφερόταν για τις ζωές τους, τους έβαζε στο σπίτι της και φρόντιζε να πληρώνονται καλά, ήθελε να τους βλέπει να πηγαίνουν μπροστά.

Το πιο σημαντικό; Δούλευε πιο πολύ από όλους. Ακόμα και αν είχε καθημερινή εκπομπή σήμερα, δεν θα έφευγε τρέχοντας από το πλατό για να φωτογραφηθεί για να διαφημίσει ρούχα στο Instagram- ακόμα θυμάμαι να την κυνηγάνε για τη βάψουν και να την ντύσουν δευτερόλεπτα πριν βγει στο αέρα και όχι γιατί αργούσε να έρθει στη δουλειά αλλά γιατί άλλαζε τη σκαλέτα μέχρι και την τελευταία στιγμή…

Kαι για το τέλος, κάτι μικρό, δυο φωτογραφίες από το 2011, όταν οι παπαράτσι κυνηγούσαν τη Ρούλα για μια φωτογραφία στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου και την… προστάτευα!