Σάκης Τανιμανίδης – Χριστίνα Μπόμπα: Ήταν τελικά «στημένες» οι φωτογραφίες τους στο ΟΚ!;
Nikopolis Blog

Σάκης Τανιμανίδης – Χριστίνα Μπόμπα: Ήταν τελικά «στημένες» οι φωτογραφίες τους στο ΟΚ!;

Σάκης Τανιμανίδης – Χριστίνα Μπόμπα: Ήταν τελικά «στημένες» οι φωτογραφίες τους στο ΟΚ!;

To επίμαχο φωτορεπορτάζ του περιοδικού που προκάλεσε συζητήσεις

Εκατοντάδες σχόλια έχουν γραφτεί από χτες στο διαδίκτυο (και μια διαφωνία on air στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά) γύρω από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο τεύχους του περιοδικού ΟΚ!

https://streamable.com/gc8br3

Από νωρίς είχα καταλάβει ότι το θέμα είχε «γαργαλήσει» πολύ κάποιους, όταν γνωστή παρουσιάστρια μου έστειλε μήνυμα ρωτώντας off the record, να της πω αν το θέμα ήταν «στημένο».

Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό σημαίνει ότι ο celebrity έχει συνεννοηθεί εκ των προτέρων με το περιοδικό ή με τον φωτογράφο ώστε να βγει ένα ωραίο θέμα που θα συνοδεύεται φυσικά από θετικά σχόλια.

Ως διευθυντής λοιπόν ενός τέτοιου εντύπου που ασχολείται με τις ζωές των διασήμων δεν θα αρνηθώ ότι κατά καιρούς τέτοια θέματα γίνονται όχι μόνο στο δικό μου αλλά σε όλα τα περιοδικά του κόσμου.

Όλα τα τηλεοπτικά πρόσωπα έχουν διευκολύνει τα έντυπα με τέτοιες φωτογραφίσεις και αυτό από μόνο του δεν είναι καθόλου κακό.

Ακόμα και η Ελένη Μενεγάκη, που είναι από τα ελάχιστα πρωτοκλασάτα πρόσωπα που δεν βοηθάει τα περιοδικά με αυτόν τον τρόπο, με κάποιους φωτογράφους που είναι πιο ευγενείς και διακριτικοί, τους αφήνει να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να δυσανασχετήσει και αν είναι σε καλή διάθεση, τους ποζάρει κιόλας με χαμόγελο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, και επειδή κάποια σχόλια που αφορούσαν στο ζεύγος Τανιμανίδη-Μπόμπα ήταν λίγο ή περισσότερο άκομψα, οφείλω να διορθώσω μια μικρή αδικία.

Το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν στημένο. Για την ακρίβεια, ενώ το θέμα το αγοράσαμε τη Δευτέρα το πρωί, κάλεσα χτες, Τετάρτη, ξανά τον φωτογράφο, Παναγιώτη Αξιώτη, που είχε τραβήξει τις εικόνες του ζεύγους στο μανάβικο της γειτονιάς του ρωτώντας τον να μου πει μήπως το είχε συνεννοηθεί εκείνος μαζί τους.

Που και πάλι δεν θα ήταν κακό ένας διάσημος να ενισχύσει το μεροκάματο ενός φωτογράφου αφού και εκείνος, όπως και όλοι μας, έχει ζημιωθεί πολύ οικονομικά αυτή την εποχή.

Η απάντηση του φωτογράφου ήταν αρνητική. «Με τα παιδιά έχω καλή σχέση, συμπαθιόμαστε, αλλά ειλικρινά, έπεσα τυχαία επάνω τους πηγαίνοντας να κυνηγήσω ένα άλλο θέμα» μου είπε.

Όσο για τον Σάκη και τη Χριστίνα, μπορώ και εγώ με τη σειρά να μου πω ότι γνωρίζομαι μόνο τυπικά μαζί τους, δεν έχω καν τον αριθμό του τηλεφώνου τους.

Την εποχή μάλιστα που ο Σάκης παρουσίαζε το πρώτο Survivor, είχαμε δημοσιεύσει στο ΟΚ! μια φωτογραφία από το ξεκίνημα της καριέρας του στη Θεσσαλονίκη, η οποία, όπως μου είχε μεταφερθεί, τον είχε ενοχλήσει πολύ επειδή δεν τον κολάκευε. Αυτό το τελευταίο δεν γνωρίζω καν αν είναι αλήθεια, αφού δεν είχε τύχει να συναντηθούμε ποτέ από τότε αν και έχουμε αρκετούς κοινούς γνωστούς.

Η, δε, Χριστίνα μου είναι πολύ συμπαθής, τη βρίσκω πάρα πολύ όμορφη και ευγενική, και δεν την κατηγορώ που είπε το “ναι” σε μια τηλεοπτική πρόταση που λίγο την εξέθεσε λόγω απειρίας- και εκεί τα σχόλια κάποιων συναδέλφων μου ήταν αρκετά ειρωνικά χωρίς λόγο- νομίζω ότι κάποια από αυτά έκρυβαν και έναν μικρό φθόνο, επειδή η Χριστίνα σε αυτή τη δουλειά δεν είχε ανέβει από τα σκαλιά αλλά είχε πάρει το ασανσέρ κατευθείαν για το ρετιρέ.

Επίσης δεν κρύβω ότι σε προσωπικό επίπεδο διαφωνώ με την έντονη έκθεση της ζωής τους στα social media, και θεωρώ ότι αντί να τους κάνει πιο προσιτούς έχει κάνει κακό στη δημόσια εικόνα τους. Από την άλλη όμως θεωρώ και λίγο…. ανθρωποφαγικό αυτό που συμβαίνει με το συγκεκριμένο, ειδικά, ζευγάρι- γιατί φυσικά δεν είναι οι μόνοι που το κάνουν.

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σου επιτρέπουν να ανοίξεις όσο θες την πόρτα του σπιτιού σου. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκθέσει τον εαυτό του όσο επιθυμεί. Αν εσύ θες να μπεις στο σπίτι του κάθε Σάκη και της κάθε Χριστίνας είναι δικαίωμά σου. Όπως μπορείς να τους κάνεις unfollow αν σε ενοχλούν.

Και να τους κρίνεις μπορείς φυσικά, γιατί είναι δημόσια πρόσωπα, αλλά αν αυτό που βλέπεις δεν σε θίγει προσωπικά, δεν υπάρχει λόγος να μην ακολουθήσεις στην κριτική σου κάποιους στοιχειώδεις κανόνες τακτ.

Δεν γνωρίζω ποια ανάγκη  μπορεί να οδηγεί ένα τηλεοπτικό πρόσωπο να κάνει τη ζωή του Big Brother, αν είναι κάτι αυθόρμητο ή μελετημένο μάρκετινγκ αυτοπροώθησης. Έτσι κι αλλιώς σε αυτή τη δουλειά ο καθένας καλείται να πουλήσει ένα κομμάτι του εαυτού του. Το πόσο μεγάλο θα είναι τελικά αυτό το κομμάτι που θα αποχωριστεί είναι σαφώς επιλογή του. Καλώς ή κακώς όμως όταν χάνεις αυτό το κομμάτι μετά δεν μπορείς να απαιτήσεις ξανά ποτέ να το πάρεις ανέπαφο πίσω…