Τι συμβαίνει επιτέλους με τον Alpha; Όταν το παρασκήνιο είναι πιο… θεαματικό από το ίδιο το πρόγραμμα
Nikopolis Blog

Τι συμβαίνει επιτέλους με τον Alpha; Όταν το παρασκήνιο είναι πιο… θεαματικό από το ίδιο το πρόγραμμα

Τι συμβαίνει επιτέλους με τον Alpha; Όταν το παρασκήνιο είναι πιο… θεαματικό από το ίδιο το πρόγραμμα

Από την κόντρα με τη Μενεγάκη και το... χλιαρό πείραμα με την Ηλιάνα μέχρι τη διαμάχη Μελέτη-Μάνεση, είναι φανερό πώς κάτι δεν λειτουργεί σωστά στο Πικέρμι

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Alpha έχει καταφέρει να απασχολεί σχεδόν καθημερινά τα υπόλοιπα Μέσα, άλλα όχι για τους λόγους που θα επιθυμούσαν οι ιθύνοντές του.

Είτε γιατί προσπαθεί να ξεχάσει (και να «διαγράψει») την ύπαρξη της Ελένης Μενεγάκη, είτε γιατί η εκπομπή της Ηλιάνας Παπαγεωργίου όχι μόνο δεν κάνει νούμερα αλλά δημιουργεί και μια- αχρείαστη- εμπλοκή με τον ΣΚΑΪ (αλλά και με την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού που προβάλλεται στον ίδιο σταθμό!), είτε γιατί μια πολυδιαφημισμένη συνεργασία (ΜελέτηΜάνεσης) φτάνει στο σημείο να γίνει…. στάχτη σε λιγότερο από έναν μήνα. Και το ίδιο το κανάλι αντί να σβήσει τη φωτιά, να την αφήνει να σιγοκαίει για μέρες, δίνοντας τροφή για σχόλια και υποθέσεις κάθε άλλα παρά κολακευτικά.

Την ίδια στιγμή η «Αγγελική», η πολυαναμενόμενη και αρκετά αξιόλογη σειρά του καναλιού με dream team πρωταγωνιστών, δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη στους πίνακες τηλεθέασης.

Το ίδιο ισχύει για το The Bachelor, που όχι μόνο δεν σημειώνει υψηλές πτήσεις αλλά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν ταιριάζει με τα ποιοτικά standards που έθετε το κανάλι τα περασμένα χρόνια.

Σε αυτό το σημείο δεν χρειάζεται καν να θυμίσουμε τα σκληρά σχόλια της Βίκυς Χατζηβασιλείου εναντίον της δίοικησης- ένα πρόσωπο που για πολλά χρόνια χάριζε υψηλές τηλεθεάσεις στον Alpha έχοντας υπομείνει τρεις αλλαγές στην ώρα και μέρα μετάδοσης της εκπομπής της.

Και τα «χτυπήματα» δεν έχουν σταματημό. Μόλις χτες, ο Χάρης Βαρθακούρης παραδεχόταν ευθαρσώς στην εκπομπή «Ευτυχείτε» ότι η σύζυγός του, Αντελίνα, έχει αδικηθεί κατάφωρα από τον Alpha. Πρόκειται για το πρόσωπο, που όλοι λίγο πολύ, γνώριζαν ότι προοριζόταν για να γίνει η νέα «αγαπημένη» του σταθμού μετά την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη.

Η Αντελίνα κλήθηκε να υπηρετήσει ένα concept που, από το πρώτο επεισόδιο, φαινόταν ότι ήταν καταδικασμένο. Το κοινό που την είχε αγαπήσει στους Globetrotters, δεν συγκινήθηκε καθόλου με τον νέο τηλεοπτικό της ρόλο και έτσι οι υποσχέσεις που της είχαν δώσει για τη σεζόν που διανύουμε έπεσαν στο κενό, με την ίδια να ανήκει ακόμα (και να πληρώνεται κανονικά) στον Alpha, χωρίς όμως αντικείμενο.

Αντιθέτως στη θέση της προτιμήθηκε η πιο άπειρη- αλλά πιο «επίκαιρη» και πιο φιλική στους χορηγούς- Ηλιάνα που φέρεται να προτίμησε το συγκεκριμένο κανάλι επειδή υπήρχε γραπτή δέσμευση πως η εκπομπή της δεν θα κοβόταν, σε αντίθεση με τον ΣΚΑΪ που δεν δεχόταν τον συγκεκριμένο όρο.

Και ενώ το Pop Up αλλά και το «Ώρα για Μελέτη» αναζητούν ακόμα την ταυτότητά τους,  το κανάλι που ήταν για πολύ καιρό το αγαπημένο του κοινού,  μοιάζει να περνάει μια μεταβατική περίοδο αμηχανίας στον τομέα, κυρίως, της ψυχαγωγίας, χωρίς να έχει δείξει αντανακλαστικά. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που οι μόνες εκπομπές που αντιστέκονται είναι εκείνες που είχαν ήδη προλάβει να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό (Happy Day, «Καλύτερα δε γίνεται», «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση») πριν από τις σαρωτικές αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σεζόν είναι ακόμα στην αρχή και το παιχνίδι των εντυπώσεων μπορεί ακόμα να σωθεί, χωρίς άλλες απώλειες. Αρκεί να δείξουν τουλάχιστον εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις ότι τους ενδιαφέρει πραγματικά να το κάνουν….