Τι συμβαίνει με τον Γιώργο Λιάγκα;
Nikopolis Blog

Τι συμβαίνει με τον Γιώργο Λιάγκα;

Τι συμβαίνει με τον Γιώργο Λιάγκα;

Επιστρέφει τηλεοπτικά στο Mega;

Τις τελευταίες μέρες το όνομα του Γιώργου Λιάγκα βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα. Την ίδια στιγμή εκείνος φαίνεται πως κρατάει χαμηλούς τόνους (αρνείται να δώσει συνεντεύξεις και δηλώσεις στα Μέσα) περνώντας μάλιστα πολύ χρόνο με τους γιους του αλλά και στενούς του φίλους. Παράλληλα οι σχέσεις του με την πρώην σύζυγό του, Φαίη Σκορδά, βρίσκονται στην πιο αρμονική τους φάση μετά το πολυσυζητημένο διαζύγιό τους.

Τα δημοσιεύματα, λοιπόν, αυτές τις μέρες λένε ότι ο Γιώργος πάει στο Mega και θα έχει μάλιστα δίπλα του τη Σάσα Σταμάτη (η ίδια ισχυρίζεται σε όσους τη ρωτούν ότι δεν έχει ιδέα για το θέμα). Το μόνο δεδομένo είναι ότι η δημοσιογράφος εργάζεται στις εφημερίδες που ανήκουν στον ίδιο όμιλο και έχει άριστες σχέσεις με τη διοίκηση.

Δεδομένο πρώτο: Ο Γιώργος Λιάγκας ανήκει ακόμα στον ΣΚΑΪ. Αν επιχειρήσει να σπάσει το συμβόλαιό του μετά την 1η Ιανουαρίου, το κανάλι, όπως ορίζει ο ειδικός όρος του συμβολαίου που έχει υπογράψει, θα πρέπει να τον αποζημιώσει για το υπόλοιπο της σεζόν με μικρότερο όμως ποσό από αυτό που θα έπαιρνε αν έμενε εκεί μέχρι το τέλος Ιουνίου χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα!

Επίσης, το κανάλι του Φαλήρου δεν έχει ανακοινώσει ακόμα στον παρουσιαστή αν θα τον αξιοποιήσει στο δεύτερο μισό της σεζόν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ο Γιώργος Λιάγκας, και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να αποχωρήσει.

Δεδομένο δεύτερο: Ναι, υπάρχουν άνθρωποι στο Mega που επιθυμούν να ενταχθεί ο Γιώργος Λιάγκας στο δυναμικό του καναλιού. Η φιλία του μάλιστα με τον Σταμάτη Μαλέλη είναι πολύχρονη και δοκιμασμένη. Ο τελευταίος όμως ηγείται του τμήματος Ενημέρωσης.

Εδώ υπάρχει το εξής θέμα: Ο Γιώργος Λιάγκας έχει παραδεχτεί σε οικείους του ότι ιδανικά δεν θα ήθελε να κάνει -ακόμα- στροφή από την ψυχαγωγία στην ενημέρωση, ο τομέας που ξεκίνησε και τον έκανε γνωστό.

Οι λόγοι ίσως να είναι και οικονομικοί αφού οι παρουσιαστές της ψυχαγωγίας αμείβονται (στην πλειοψηφία τους) καλύτερα από εκείνους της ενημέρωσης και ειδικά ο Γιώργος Λιάγκας για πολλά χρόνια υπήρξε ο πιο ακριβοπληρωμένος από όλους. Ή απλά γιατί θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει ξανά τις εντυπώσεις σε ένα περιβάλλον πιο… ευνοϊκό.

Όπως και να έχει, παρά τις… αναποδιές, ο παρουσιαστής παραμένει ένα ισχυρό χαρτί στον χώρο της τηλεόρασης και δείχνει αποφασισμένος να μην επαναλάβει λάθη του παρελθόντος. Ειδικά το πιο πρόσφατο από αυτά, για να λέμε την αλήθεια, δεν ήταν μόνο δικό του, αλλά εκείνος είχε αποφασίσει να αναλάβει όλη την ευθύνη ως επικεφαλής της εκπομπής του για να μην χάσουν άνθρωποι τη δουλειά τους. Και αυτό τουλάχιστον είναι ένα δεδομένο που οφείλει να μετρήσει υπέρ του αφού μόνο σύνηθες δεν τον λες στον χώρο μας!