Τι συμβαίνει με το Open;
Nikopolis Blog

Τι συμβαίνει με το Open;

Τι συμβαίνει με το Open;

Από το καλοκαίρι περιμέναμε όλοι να δούμε τη μεγάλη, όπως μας υπόσχονταν, αλλαγή του Epsilon TV σε OPEN. Η αλλαγή όμως αυτή καθυστέρησε πολύ, ενώ το νέο όνομα δεν ενθουσίασε κανέναν. Το κοινό είχε ήδη μυηθεί σε άλλα σήριαλ, σε άλλα shows, είχε μάθει τι ώρα έβγαινε πλέον η Λίτσα στη Φαίη και έδειχνε να αντιμετωπίζει με πιο θετική διάθεση την Ελένη Μενεγάκη. Οι καλές προσπάθειες (βλέπε Μουτσινάς) εκτιμήθηκαν γρήγορα και απέκτησαν ήδη το κοινό τους, που δεν είχε επικροτήσει την προσπάθεια της – χαρισματικής, κατά τ’ άλλα – Ελένης Τσολάκη, που προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα concept… χωρίς concept.

Με την Κατερίνα Καινούργιου να δυσκολεύεται να ξεφύγει από τον epsilon χαρακτήρα της περσινής εκπομπής της (βλέπε τηλεφωνικές γραμμές με οικογενειακά δράματα), τα χαμένα πρωινά νούμερα του Mega φαίνεται πως ευνοούν τον ALPHA, και το STAR, ενώ στην ίδια ζώνη πολλές φορές την έκπληξη κάνει το κανάλι του Φαλήρου. Την ίδια στιγμή, οι ειδήσεις που αφορούσαν μέχρι τώρα στο Open έχουν να κάνουν με τις δικαστικές του κόντρες με τον Μένιο Φουρθιώτη- και τον Τζώνη Καλημέρη να κάνει τον άχαρο ρόλο του πυροσβέστη όπως συνέβη και με την Έλλη Στάη που έλειψε μια ολόκληρη εβδομάδα από το δελτίο προκαλώντας άλλη μια μικρή θύελλα αρνητικών, για το κανάλι, δημοσιευμάτων.

Τι φταίει λοιπόν που το Open, αν και έχει πολλαπλάσιο προϋπολογισμό από το Epsilon, δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα νούμερά του; Πολλοί άνθρωποι στον δημοσιογραφικό χώρο ρίχνουν μερίδιο ευθύνης και στο γραφείο τύπου του νεοσύστατου καναλιού, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει προωθήσει δυναμικά τα μεγάλα ονόματα και τα πολυαναμενόμενα projects του. Μιας και μιλάμε για projects, το πολύ αξιόλογο Project Runway, ξεκίνησε με τη λαμπερή του παρουσιάστρια να έχει κάνει μόνο ένα εξώφυλλο στο τηλεοπτικό περιοδικό του Έθνους (ιδιοκτησίας Σαββίδη) και μια μόνο τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για άλλα πρωτοκλασσάτα πρόσωπα και  φιλόδοξα προϊόντα του σταθμού (βλέπε «Ελεύθερη σχέση») που δεν είχαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον, το promo που τους αξίζει.

Καλώς ή κακώς, σε μια εποχή που όλα τρέχουν ιλιγγιωδώς και ο ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά είναι πιο αμείλικτος από ποτέ (ειδικά όταν νέοι δυνατοί παίκτες είναι έτοιμοι να μπουν στην αρένα- βλέπε Μαρινάκης),  η πολυτέλεια της αναμονής απλά δεν υπάρχει.