Το «δώρο» του Κούγια στην Καινούργιου, η πτώση του διδύμου Σκορδά-Λιάγκα, οι ελπίδες για τους «Κου Κου» και οι επιθέσεις στην Τατιάνα
Nikopolis Blog

Το «δώρο» του Κούγια στην Καινούργιου, η πτώση του διδύμου Σκορδά-Λιάγκα, οι ελπίδες για τους «Κου Κου» και οι επιθέσεις στην Τατιάνα

Το «δώρο» του Κούγια στην Καινούργιου, η πτώση του διδύμου Σκορδά-Λιάγκα, οι ελπίδες για τους «Κου Κου» και οι επιθέσεις στην Τατιάνα

Ο Νίκος Γεωργιάδης γράφει για τον πόλεμο της πρωινής ζώνης

Το μεγαλύτερο…. δώρο έκανε τελικά ο Αλέξης Κούγιας στην Κατερίνα Καινούργιου με τη φράση  «επαγγελματίας Μυκόνου», αφού και τον κόσμο πήρε με το μέρος της και εκείνος αναγκάστηκε να διευκρινήσει ότι δεν αναφερόταν σε εκείνη- άρα ήταν η Σίσσυ Χρηστίδου που δεν πάει ποτέ στη Μύκονο; Η απορία αυτή θα μας ταλανίζει για χρόνια.

Κακά τα ψέματα, τέτοια σοβαρά θέματα παραδοσιακά δεν ευνοούν αυτού του είδους τις εκπομπές, ειδικά όταν ο παρουσιαστής δεν έχει εμπειρία στη διαχείρισή τους. Γι’ αυτό κιόλας στην αρχή ο Γιώργος Λιάγκας πήρε προβάδισμα, έχοντας δίπλα του τον Τάσο Τεργιάκη, με τη Φαίη Σκορδά να βγαίνει κερδισμένη από τη συνέντευξη Μοθωναίου και χαμένη από την διένεξη με την Εβελίνα Παπούλια.

Άσε που ο παρουσιαστής έχει και τον άχαρο ρόλο να λέει κάθε φορά «ας αλλάξουμε τώρα κλίμα και ας περάσουμε στις ίντριγκες του Survivor/MasterChef/Battle of the Couples». Και το σκοτεινιασμένο, μέχρι εκείνη τη στιγμή, πάνελ να αλλάζει διάθεση σε ένα nanosecond. Έχω βρεθεί κι εγώ στην ίδια θέση και είναι πιο αμήχανο από ό,τι δείχνει.

Στο Open, όπως είναι προφανές, είναι πολύ χαρούμενοι που το «Ευτυχείτε» κέρδισε πάλι το κοινό που είχε χάσει με την επιστροφή Λιάγκα και τη «σκληρή» επικαιρότητα των ημερών. Χτες, Τρίτη, «Το Πρωινό» έκανε 13,5% στο κοινό 18-54. Καλύτερες επιδόσεις στο αντρικό κοινό 18-24 (20,4%), αλλά οι άντρες 25-44 γύρισαν την πλάτη στην εκπομπή (8,8%). Καλή η επίδοση και στις γυναίκες 55+ (17,4%).

Από την άλλη μεριά το «Ευτυχείτε» έκανε 17,8% στο δυναμικό κοινό, ενώ στο αντρικό κοινό 18-24 οι μετρήσεις έδειξαν… 0%. Οι άντρες 45-54 τίμησαν ιδιαίτερα την παρέα της Κατερίνας Καινούργιου (24,1%), όπως και οι γυναίκες του ίδιου γκρουπ (20,3%). Ιλιγγιώδης η διαφορά ANT1- Οpen στο κοινό της Θεσσαλονίκης (12.2% έναντι 25,2%), ενώ το δίδυμο Λιάγκα- Σκορδά πήρε ελαφρύ προβάδισμα στην Περιφέρεια (16,8% έναντι 15,5%).

Η Τατιάνα Στεφανίδου έχασε δύο χορηγούς -διαβάζουμε- επειδή στήριξε Λιγνάδη. «Δεν ήταν χορηγοί, ήταν προμηθευτές» μου λένε από τη εκπομπή. Η αλήθεια είναι ότι η Τατιάνα έχει κάνει υπερβολές και έχει αδικήσει κόσμο στο μακρινό και αξιολησμόνητο τηλεοπτικό της παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά θα τολμήσω να πω ότι στοχοποιήθηκε άδικα #peste_na_me_fate.

Έχοντας παρακολουθήσει αρκετά αποσπάσματα από την κάλυψη του σκανδάλου Λιγνάδη, η αλήθεια είναι ότι είχε ταυτιστεί αρκετές φορές και με τους καταγγέλλοντες. Επίσης άτομα σαν την Τατιάνα αποτελούσαν πάντα έναν εύκολο στόχο του Twitter, το οποίο δημιουργεί φασαρία χωρίς όμως την απήχηση που μπορεί να νομίζει κανείς, αφού η δυναμική του στην Ελλάδα είναι περιορισμένη.

Στον Alpha πάντως είναι αρκετά ευχαριστημένοι μαζί της, αφού πλέον η εκπομπή δείχνει να σταθεροποιείται στα διψήφια νούμερα, ειδικά στις γυναίκες 45-54 (13,8%) και στην Περιφέρεια (14,9%).

Οι μεγάλοι χαμένοι της χρονιάς πάντως είναι οι «Κου Κου» του Star, αφού η ανάκαμψη δεν φαινόταν να έρχεται ούτε με το MasterChef, το οποίο δείχνει να σαμποτάρει και ο ανταγωνισμός έναντι του Survivor που ουσιαστικά προβάλλεται καθημερινά σε επανάληψη στην πρωινή ζώνη όλων των άλλων καναλιών. Και ενώ Κατσούλης-Καραβάτου έχουν εντολή να μην παίζουν ΣΚΑΪ, όπως αντίστροφα γινόταν πέρσι με το MasterChef στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, η χτεσινή μέρα ήταν μία από τις καλύτερες του 2021 για την εκπομπή που κατέγραψε 12,1% στο δυναμικό κοινό. Η διαφορά εδώ είναι ότι σημαντικό προβάδισμα έδωσε το γυναικείο κοινό 25-44 (18,3%) που ενδιαφέρει πάρα πολύ τους διαφημιστές.