Το φαινόμενο «Τατιάνα Στεφανίδου»
Nikopolis Blog

Το φαινόμενο «Τατιάνα Στεφανίδου»

Το φαινόμενο «Τατιάνα Στεφανίδου»

Η πρώτη φορά που την είχα δει από κοντά ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 στη Μύκονο. Με αυστηρό καρέ μαλλί και κάποια ίσως κιλά παραπάνω, αλλά μπορεί να μη θυμάμαι και καλά.  Τότε ακόμα δούλευε στον ΑΝΤ1 και όλοι πίστευαν ότι θα έχει μέλλον στην τηλεόραση. Απλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει όλα όσα θα κατάφερνε να πετύχει.

Τα τελευταία 25 χρόνια η Τατιάνα έχει δουλέψει σε όλα σχεδόν τα κανάλια της Ελληνικής τηλεόρασης. Στο παρελθόν έκανε και πράγματα που μπορεί να είχαν επιτυχία αλλά σίγουρα δεν θα τα επαναλάμβανε σήμερα. Ακόμα και όσοι δεν τη συμπαθούσαν παραδέχονταν πάντα ότι μπορούσε να δουλεύει 24ωρα ολόκληρα και πως ήταν πάντα πολύ αυστηρή και απαιτητική, αλλά ταυτόχρονα δίκαιη και προστατευτική με τους συνεργάτες της.

Από την εποχή ακόμα που υπηρετούσε αθόρυβα την ενημέρωση στον ΑΝΤ1, το όνομά της είχε απασχολήσει πολύ  πολλά έχουν γραφτεί για εκείνη στον κιτρινο-ρόζ Τύπο, τόσο για την προσωπική της ζωή (με ευφάνταστα, πολλές φορές, σενάρια) όσο και για την επαγγελματική της. Κάποια από αυτά έκαναν λόγο για τις ταραχώδεις σχέσεις της με τον Γιάννη Λάτσιο την εποχή της συνύπαρξής τους στο κανάλι του Αμαρουσίου. «Δεν νομίζω ότι ήμουν το αγαπημένο του κορίτσι» είχε παραδεχτεί αργότερα η ίδια στην εκπομπή του Θέμου στον ΑΝΤ1.

Αυτό που επίσης όλοι επιβεβαιώνουν είναι το πόσο πολύ ερωτευμένη παραμένει με τον άντρα της ζωής της, Νίκο Ευαγγελάτο. «Τον θαυμάζει απεριόριστα, θεωρεί ότι είναι ο κορυφαίος Έλληνας άνκορμαν» μου είχε πει παλιότερα γνωστό τηλεοπτικό στέλεχος.  Προσωπικά, θυμάμαι έντονα ένα περιστατικό που είχα ζήσει πριν από πολλά χρόνια όταν είχα πάει για συνέντευξη στο πολυτελές σπίτι που έμενε τότε με τον Νίκο Ευαγγελάτο στη Βούλα. Ήταν νωρίς το βράδυ και εκείνη περίμενε τον σύζυγό της να επιστρέψει.  Φορούσε μια μακριά λευκή ρόμπα και ήταν τόσο όμορφη που νόμιζες ότι θα μπορούσε εύκολα να σε υπνωτίσει. Κάποια στιγμή ακούστηκε το κλειδί στην πόρτα. Μου ζήτησε ευγενικά να κλείσω το κασετοφωνάκι γιατί μόλις είχε έρθει ο άντρας της και έπρεπε να του σερβίρει να φάει.  Η εικόνα που είχα τότε για μια γυναίκα Κριό τόσο δυναμική και αυτόνομη ξαφνικά επαναπροσδιορίστηκε μέσα από μία μόλις φράση της.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Τατιάνα Στεφανίδου

Ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Τατιάνα Στεφανίδου – NDP

Φέτος η Τατιάνα βρίσκεται στον Σκάι. Στην αρχή, παραδέχεται και η ίδια, ότι πέρασε πολύ δύσκολα. Το διαζύγιό της με το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, ήταν κάτι που ξάφνιασε πολλούς -ακόμα και την ίδια, όπως λένε- αφού η Τατιάνα ήταν ένα από τα πιο πετυχημένα και λαμπερά πρόσωπα του σταθμού. Τα νούμερά της στο νέο της ξεκίνημα δεν ήταν τα αναμενόμενα, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή, τα σοβαρά τεχνικά -και όχι μόνο- κωλύματα ήτα τόσα πολλά που η ίδια φοβόταν ότι δεν θα κατάφερνε να βγει ζωντανά στην πρεμιέρα.   Σε μία ζώνη που δεν είχε ξαναδοκιμαστεί, απέναντι σε πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων (αυτά θεωρεί τον μεγάλυτερό της αντίπαλο) και φυσικά τη Ζήνα Κουτσελίνη, που σημείωνε εντυπωσιακές επιδόσεις στο Star, η γυναίκα που δεν σηκώνει «Τατιανιές» προσπάθησε να βρει τα πατήματά της και κατάφερε να κερδίσει ξανά το πιστό κοινό της. «Θεωρεί ότι δεν έχει περάσει ποτέ πιο δύσκολα στην καριέρα της» λέει πρόσωπο από το περιβάλλον της.

«Ήταν ένα στοίχημα που έμοιαζε, στην αρχή τουλάχιστον, χαμένο. Τελικά τα κατάφερε για άλλη μια φορά». Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από την αρχή της σεζόν, όλα τα lifestyle περιοδικά της έχουν ζητήσει να φωτογραφηθεί για το εξώφυλλό τους, εκείνη όμως προτίμησε να μιλήσει φέτος μόνο με τη -σκληρή- δουλειά της. Γι’ αυτό κιόλας  πολύ σπάνια τη δεις σε κάποια κοινωνική εκδήλωση, πάρτι ή νυχτερινό στέκι, σπάνια μόνο σε κάποια ήσυχα εστιατόρια, όπως πριν από λίγες μέρες που έτρωγε με τον σύζυγό της σε ταβέρνα των Ιλισίων.  «Όταν σβήνουν τα φώτα είμαι όπως είμαι και στο γυαλί. Είμαι ο εαυτός μου» έχει πει η ίδια. « Το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι θα ήθελα να βρω έναν τρόπο να δουλεύω λίγο λιγότερο και να ζω λίγο περισσότερο».