Το μεγάλο στοίχημα της Ελεονώρας Μελέτη
Nikopolis Blog

Το μεγάλο στοίχημα της Ελεονώρας Μελέτη

Το μεγάλο στοίχημα της Ελεονώρας Μελέτη

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η Ελεονώρα Μελέτη είχε δώσει τα χέρια με τον Alpha από τον περασμένο Μάρτιο. Όχι όμως για βραδινή εκπομπή αλλά για καθημερινή μεσημεριανή κοινωνική. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι αντάλλαζε e-mails με το κανάλι ακόμα και μέσα στο μαιευτήριο.

Καθώς όμως απολάμβανε τις χαρές (αλλά και την κούραση) της μητρότητας, η Ελεονώρα σκεφτόταν ότι δεν ήθελε να αποχωρίζεται την κόρη της για πολλές ώρες καθημερινά. Από την άλλη, ως επαγγελματίας, δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στη νέα της συνεργασία. Και κάπου εκεί έφτασε στα αυτιά της ότι ο Alpha ήθελε να εντάξει στο πρόγραμμά του μια late night εκπομπή. Επικοινώνησε με τον σταθμό και είπε ότι θα την ενδιέφερε πολύ να δοκιμαστεί σε αυτό το concept- το προηγούμενό της ανάλογο εγχείρημα στο Epsilon είχε λάβει θετικές κριτικές απλά η αδυναμία του καναλιού στη βραδινή ζώνη δεν μπορούσε να χαρίσει στο hashtag υψηλή τηλεθέαση.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είχαν αίσια έκβαση και το «Μετά τα Μεσάνυχτα» βγήκε στον αέρα δείχνοντας από την αρχή τα δόντια του. Η συνέντευξη με τον πυροσβέστη που είχε χάσει την οικογένειά του στις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής- ένα πρόσωπο που προσπαθούσαν διακαώς να κλείσουν και άλλες εκπομπές κέρδισε αμέσως κοινό και κριτικούς- κάποιοι μάλιστα επισήμαναν τη διακριτικότητά της: Όταν εκείνος αναφέρθηκε στο γράμμα που του είχε γράψει η αδικοχαμένη σύζυγός του, εκείνη δεν τον έφερε σε δύσκολη θέση ρωτώντας τον για το περιεχόμενό του.

Από τον Γιώργο Αγγελόπουλο, τον Άνθιμο Ανανιάδη και τον Ετεοκλή Παύλου (που έκανε από τα υψηλότερα νούμερα στην εκπομπή) μέχρι τον Μιχάλη Λώλη, τη Νάιλα και τον Γιώργο Βότσκαρη, η Ελεονώρα μαζί με την στενή της συνεργάτιδα Πωλίνα Τώλη (για χρόνια στο πλευρό της Τατιάνας Στεφανίδου) έκαναν εύστοχες επιλογές καλεσμένων και κέρδισαν το στοίχημα τόσο της τηλεθέασης όσο και των αυστηρών συναδέλφων τους. Οι καλεσμένοι θίγουν θέματα ταμπού, γίνονται αμέσως θέμα συζήτησης στα social media και το επόμενο πρωί η εκπομπή καταφέρνει να έχει πάντα αναπαραγωγή ακόμα και από τα αντίπαλα κανάλια κερδίζοντας κι άλλο κοινό.  Το κλειδί της επιτυχίας σύμφωνα με αυτό που βλέπει ο τηλεθεατής, είναι ο σεβασμός και η έλλειψη αδιακρισίας,  γεγονός που έκανε κάποιους από τους καλεσμένους της να την προσεγγίσουν και μόνοι τους, έχοντας προηγουμένως αρνηθεί προσκλήσεις από άλλες εκπομπές.

Και μια bonus πληροφορία: Η εκπομπή είναι live on tape, δηλαδή μαγνητοσκοπημένη αλλά χωρίς διακοπή, σαν να ήταν ζωντανή. Ο μοναδικός καλεσμένος που έχει διακόψει μέχρι στιγμή το γύρισμα- για την ακρίβεια μια στενή του συνεργάτιδα- ήταν ο Άνθιμος Ανανιάδης επειδή αναφέρθηκε το όνομα της Νεφέλης Γαζή.