To reality που πρέπει να δεις οπωσδήποτε στο Netflix
Nikopolis Blog

To reality που πρέπει να δεις οπωσδήποτε στο Netflix

To reality που πρέπει να δεις οπωσδήποτε στο Netflix

Πώς ένας «Κύκλος» έγινε άκρως επίκαιρος λόγω... καραντίνας!

To The Circle (Κύκλος) είναι αυτή τη στιγμή μια από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές του Netflix. Κι αυτό γιατί, άθελά του, έπιασε τον παλμό της τρελής εποχής που ζει αυτή τη στιγμή το 1/3 του πλανήτη που βρίσκεται κλεισμένο στο σπίτι.

Η αρχική ιδέα βέβαια ήταν η ανάδειξη (ή και η στηλίτευση ακόμα) του πλασματικού κόσμου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τελικά η ζοφερή πραγματικότητα του τελευταίου μήνα το έκανε ακόμα πιο επίκαιρο και θα καταλάβετε στη συνέχεια τι εννοούμε.

Τα γυρίσματα του φιλόδοξου project 12 επεισοδίων έγιναν το περασμένο φθινόπωρο σε ένα  μοντέρνο κτίριο στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και μάλιστα γυρίστηκαν τρεις εκδοχές ταυτόχρονα, η αμερικάνικη, η βρετανική και η βραζιλιάνικη.

Στην πρώτη μάλιστα, σε αφήνει να νομίζεις ότι το κτίριο βρίσκεται στο Σικάγο, λόγω των εξωτερικών πλάνων από την πόλη.

Τι είναι λοιπόν το The Circle; 8 παίκτες μετακομίζουν ταυτόχρονα για δυο εβδομάδες σε ένα μοντέρνο κτίριο, χωρίς να δει όμως ποτέ ο ένας τον άλλον και αρχίζουν να επικοινωνούν μεταξύ τους μόνο μέσω μηνυμάτων, ο καθένας απομονωμένος στο δικό του διαμέρισμα.

Ο κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα να επιλέξει τις φωτογραφίες που θα κοινοποιήσει στους αντιπάλους του από τα προσωπικά του social media, αν και ο καθένας έχει το δικαίωμα να υποδυθεί άλλο ρόλο προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις- για παράδειγμα, ένα παίκτης μπαίνει στο παιχνίδι με το προφίλ της συντρόφου του, ενώ μια άλλη plus size gay γυναίκα, υποδύεται μια straight καλλονή.

Με τους παίκτες να αντιμετωπίζουν διαφορετικές δοκιμασίες σε κάθε επεισόδιο και μετά να πρέπει να αλληλοψηφίζονται, οι αληθινοί χαρακτήρες έρχονται σταδιακά στην επιφάνεια μέσα από τις στρατηγικές τους συμμαχίες, ενώ μετά από κάθε αποχώρηση, ένας νέος παίκτης μπαίνει για να διαταράξει τις ευαίσθητες ισορροπίες.

Δεν θα σας γράψoυμε περισσότερα για το παιχνίδι για να μην κάνουμε spoilers. Το The Circle έγινε μεγάλη επιτυχία από την πρώτη στιγμή ακριβώς γιατί κατάφερε να αποτυπώσει με έναν απλοϊκά ευφυή τρόπο τη ζωή των περισσότερων νέων σήμερα που, αντί να βγουν έξω (όταν μπορούσαν βέβαια!), να φλερτάρουν ανοιχτά και να κάνουν καινούριους φίλους, προτιμούν να επικοινωνούν γραπτώς μεταξύ τους και να ανοίγονται σε ανθρώπους που μπορεί να μη γνωρίσουν ποτέ από κοντά- ή, αν τελικά τους γνωρίσουν, η πραγματικότητα να μην έχει σχέση με αυτό που τους είχαν παρουσιάσει ή απλά γιατί οι ίδιοι είχαν αφήσει τη φαντασία τους να φέρει στα δικά τους μέτρα και σταθμά.

Ταυτόχρονα το παιχνίδι αυτό ρίχνει ένα σκληρό φως στην «τέλεια» εικόνα που πάρα πολλοί άνθρωποι εκεί έξω προσπαθούν να δώσουν μέσα από υπερβολικά επεξεργασμένες, συχνά, πόζες στιγμιαίας ευτυχίας σε πολυτελή locations ώστε να εξασφαλίσουν περισσότερα likes και followers.

Τελικά στο The Circle θα κερδίσει η αλήθεια ή το ψέμα; Ποιος θα φύγει με το επάθλο των 100 χιλιάδων δολαρίων και, το κυριότερο, τι θα συμβεί όταν στο φινάλε συναντηθούν όλοι οι παίκτες για πρώτη φορά χωρίς τα λαμπερά τους προσωπεία;