Κυτταρίτιδα: Ποιες είναι οι αιτίες και τι μπορούμε να κάνουμε;
Reset yourself

Κυτταρίτιδα: Ποιες είναι οι αιτίες και τι μπορούμε να κάνουμε;

Κυτταρίτιδα: Ποιες είναι οι αιτίες και τι μπορούμε να κάνουμε;

H Ελένη Πετρουλάκη έχει πάντα τις πιο χρήσιμες συμβουλές για ένα σφριγηλό σώμα χωρίς ατέλειες

Η κυτταρίτιδα είναι ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός των γυναικών, αφού «χτυπάει την πόρτα» τους σε ποσοστά άνω του 90%.

Καιρός λοιπόν να αρχίσουμε να ασχολούμαστε και με το θέμα αυτό!

Στην πραγματικότητα, όμως, δεν έχει να κάνει ούτε με το φύλο, ούτε με την ηλικία, αλλά ούτε και με το βάρος αυτή η όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που πολλές φορές τα αίτια εμφάνισής του είναι αδιευκρίνιστα.

Μην νομίζετε ότι ακόμα και εγώ, παρόλο που είναι η δουλειά μου και ξέρω τι πρέπει να κάνω, δεν αντιμετώπισα ποτέ τέτοιο θέμα! Φυσικά και πέρασα και εγώ από αυτή την φάση και πάντα προσπαθώ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Petroulaki (@elenipetroulaki) στις


Ειδικά την περίοδο μετά από τις εγκυμοσύνες αλλά και τώρα τα τελευταία χρόνια λόγω ορμονικών αλλαγών το παλεύω.

Στην προσπάθειά μου, λοιπόν, αυτή να το αντιμετωπίσω, δημιούργησα σειρά προϊόντων που συμβάλουν καθοριστικά στο πρόγραμμα της ολικής μεταμόρφωσης για την απόκτηση του ιδανικού σώματος.

Πού οφείλεται η κυτταρίτιδα;

Πέρα λοιπόν από τους κληρονομικούς, ορμονικούς ή και παθολογικούς παράγοντες που μπορεί να οφείλεται η κυτταρίτιδα, οι κύριες αιτίες είναι οι εξής:

  • Η κακή διατροφή
  • Η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με την έλλειψη σωματικής άσκησης
  • Η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα
  • Το υπερβολικό άγχος
  • Η αυξομείωση του σωματικού βάρους

Πολλές φορές να ξέρετε, σε μεγαλύτερες ηλικίες, η όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι περισσότερο επιδερμική χαλάρωση παρά καθαρά κυτταρίτιδα.

Πάμε να δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό το θέμα.

Πώς αντιμετωπίζεται η κυτταρίτιδα

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και ένα συστηματικό πλάνο σωματικής άσκησης μπορούν να μειώσουν, ακόμη και να εξαλείψουν το πρόβλημα.

Σημαντικό λοιπόν ρόλο παίζει η αντιμετώπιση από όλες τις πλευρές. Και μέσα και έξω!

Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση νερού, οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες, το πράσινο τσάι, τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι των διατροφικών μας συνηθειών, σε αντίθεση με τις επεξεργασμένες τροφές, την κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης, αναψυκτικών, καθώς και του καπνίσματος που καλό θα ήταν να διακοπούν παντελώς από το ημερήσιο καθημερινό πρόγραμμα αν πραγματικά θα θέλαμε να μιλάμε για αποτελέσματα.

Απ’ την άλλη, όσον αφορά την άσκηση, σύμφωνα με νέες μελέτες, η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση ή αλλιώς H.I.I.T βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και στη μυική ενδυνάμωση, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει το μεταβολισμό και συνεπώς την καύση λίπους.

Επίσης το γρήγορο περπάτημα είναι ΜΑ-ΓΙ-ΚΟ!!! Μαζί με βερμούδα εφίδρωσης και θερμαντική κρέμα. Τη βάζουμε τοπικά στην περιφέρεια και στην περιοχή της κοιλιάς και βοηθάει στην αποβολή τοξινών αλλά και στην κατακράτηση.

Επίσης μαζί με τη διατροφή και την κατανάλωση νερού, έχω δει μεγάλη διαφορά και με βάμμα αποτοξίνωσης (εγώ προσωπικά και παρά πολλές γυναίκες και άντρες έχω να πω).

Η καλλυντική περιποίηση

Τελευταίο στάδιο και η σωστή καλλυντική περιποίηση. Η επιδερμίδα μας χρειάζεται φροντίδα και καλή ενυδάτωση. Όπως επίσης χρειάζεται και καλή απολέπιση.

Ειδικά τον πρώτο καιρό κάθε 3 μέρες και μετά από 2 εβδομάδες, περίπου 1-2 φορές την εβδομάδα για ανάπλαση της επιδερμίδας.

Πολύ καλό και δοκιμασμένο είναι το σφουγγάρι λούφα σε στεγνό δέρμα και αμέσως μετά χρησιμοποιώ τζελ για κυτταρίτιδα…

Το σώμα μας χρειάζεται ίδια φροντίδα με το πρόσωπό μας ..

Ο “εχθρός” της κυτταρίτιδας σε καμία περίπτωση δεν είναι αήττητος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Χειμερινή κολύμβηση 🏊🏻‍♂️Τα πρώτα 5 λεπτά είναι δύσκολα, αλλά τα οφέλη είναι σημαντικά για την υγεία. Είναι μια μορφή άσκησης που αυξάνει την αντοχή, τονώνει το μυϊκό σύστημα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα οι χειμερινοί κολυμβητές να είναι περισσότερο ανθεκτικοί στις ιώσεις… Ο οργανισμός για να αντέξει το κρύο, χρειάζεται περισσότερη ενέργεια, με αποτέλεσμα να καίγονται και περισσότερες θερμίδες… Επίσης το κρύο νερό λειτουργεί και ως το ιδανικό καλλωπιστικό, καθώς σφίγγει το δέρμα… Οπως ενεργοποιεί και τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα λευκά αιμοσφαίρια που βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού. Τι περιμένετε ; Κάντε μια βουτιά και αναζωογονηθείτε!! @fitlab.services @total_body_reset #stopcellulite #totalbodyresetsystem #tbmo #fitnesstips #fitnesslifestyle #fitbody #fitlabbyelenipetroulaki #tbmobyfitlab #nutrition

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Petroulaki (@elenipetroulaki) στις

Εξοπλιστείτε με την απαραίτητη επιμονή και αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας, διακόψτε τις κακές συνήθειες και στραφείτε σε μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με συστηματική σωματική άσκηση.

Στο Fitlab by Eleni Petroulaki έχουμε τον τρόπο. Για τυχόν απορίες και ερωτήσεις, μη διστάσετε να μου στείλτε email στο [email protected]

Η σειρά προϊόντων Total Body Make Over Reset I, II, III διατίθεται στο e-shop μου, www.fitlab.gr

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά!

Το άρθρο έγινε σε συνεργασία με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Γιάννη Μπιτζουνη.