«Άγριες Μέλισσες» spoiler: Ανακωχή τέλος για Δούκα και Λενιώ. Αρχίζει ο πόλεμος!
Stay tuned

«Άγριες Μέλισσες» spoiler: Ανακωχή τέλος για Δούκα και Λενιώ. Αρχίζει ο πόλεμος!

«Άγριες Μέλισσες» spoiler: Ανακωχή τέλος για Δούκα και Λενιώ. Αρχίζει ο πόλεμος!

Ποιοι θα είναι σύμμαχοι και ποιοι αντίπαλοι;

Στα τελευταία επεισόδια στις «Άγριες Μέλισσες» είδαμε τον Δούκα να βοηθάει τη Λενιώ για να καταδικάσει τον Βόσκαρη. Με τη συμβολή του Σεβαστού μια εργάτρια που δούλευε στα χωράφια του την περίοδο που επιστάτης ήταν ο Μάνος κατέθεσε ότι τη βίασε, ενισχύοντας τους ισχυρισμούς της Ελένης.

Τότε κάποιοι πίστεψαν ότι το άσβεστο μίσος που τρέφει ο Δούκας για τη Λενιώ και αντίστοιχα κι εκείνη για εκείνον θα καταλαγιάσει. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί και αντίθετα ο πόλεμος συνεχίζεται αμείωτος.

Αφορμή -τι άλλο;- από τα περιβόητα χωράφια της Ελένης τα οποία ο Δούκας κατάφερε να βάλει στο χέρι με πλάγιο τρόπο.

Είχαμε δει στα προηγούμενα επεισόδια ότι ο Δούκας χρησιμοποιώντας ως δούρειο ίππο τον γιο του, τον Νικηφόρο έπεισε τους συγχωριανούς του να υπογράψουν συμφωνία με τον Ιγνατιάδη. Τελικά αυτή η συμφωνία αποδείχθηκε μία μεγάλη απάτη γιατί πίσω από τον Ιγνατιάδη κρυβόταν ο Δούκας, ο οποίος ονειρεύεται να κάνει ένα καπνεργοστάσιο και να χρησιμοποιεί τους συγχωριανούς του ως υπαλλήλους.

Όταν αποκαλύφθηκε η ραδιουργία του η Ελένη μαζί με τον Λάμπρο εναντιώθηκαν και του είπαν ότι δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι. Στο πλευρό τους ήταν βεβαίως και ο Μιλτιάδης που ήταν και ο πρώτος που είχε ενδοιασμούς για αυτή τη συμφωνία. Τελικά η συμφωνία υπογράφηκε, αλλά όλοι πίστευαν ότι ο Δούκας θα τηρήσει όσα τους υποσχέθηκε και ότι θα τους αντιμετωπίζει ως συνεταίρους. Δυστυχώς όμως αυτό δεν θα συμβεί.

Αντιθέτως, ο Δούκας βρίσκοντας χίλιες δύο προφάσεις θα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον κόπο και τον ιδρώτα των συγχωριανών του. Τη μία θα τους λέει ότι τα καπνά δεν είναι καλής ποιότητας, την άλλη θα τους λέει ότι δεν κάνουν γιατί έχουν καταστραφεί και τελικά αυτό που θα καταφέρει είναι να πάρει τη σοδειά τους κοψοχρονιά. Απόλυτα εξαθλιωμένοι οι συγχωριανοί του Δούκα θα επαναστατήσουν. Με μπροστάρηδες την Ελένη και το Λάμπρο θα εναντιωθούν απέναντι στο Δούκα και θα διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει.

Από την πλευρά του ο Δούκας δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Και θα έχει δίπλα του για σύμμαχο έναν πρώην εχθρό του, τον Νικηφόρο. Μετά το διαζύγιό του ο Νικηφόρος θέλει όχι απλά να κρατήσει τις αποστάσεις του από τις αδερφές Σταμίρη αλλά ουσιαστικά να τις εκδικηθεί. Κι έτσι ενώ ήταν πάντα στο πλευρό της Ασημίνας, της Ελένης και της Δρόσως τώρα πια θα είναι εναντίον τους και θα αποδειχθεί ο μεγαλύτερος υπέρμαχος των ύπουλων σχεδίων του Δούκα.