Αύριο… κληρώνει για τη Eurovision!
Stay tuned

Αύριο… κληρώνει για τη Eurovision!

Αύριο… κληρώνει για τη Eurovision!

O Γιάννης Πουλόπουλος εξηγεί ποια σενάρια εξετάζει η EBU για τον διαγωνισμό τραγουδιού

Παρόλο που μέχρι πρότινος η EBU, σε συνεργασία με τον δήμαρχο του Ρότερνταμ, υποστήριζε ότι δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί η Eurovision και ότι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στα μέσα Απριλίου, τα γεγονότα τους ανάγκασαν να αλλάξουν γνώμη.

Σε αυτό βεβαίως συνετέλεσαν τα μέτρα που λήφθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που κλείνουν τα σύνορα, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις καθώς και η ρητή απαγόρευση των συναθροίσεων, στην οποία προχώρησε και η ολλανδική κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ολλανδία καθυστέρησαν αρκετά να πάρουν μέτρα πρόληψης και ότι από τη Δευτέρα σταμάτησαν να λειτουργούν τα σχολεία, κάτι που στην Ελλάδα έχει γίνει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Έτσι, αύριο αναμένεται να γίνει συνεδρίαση για να παρθεί μια οριστική απόφαση για το μέλλον του διαγωνισμού. Εκεί θα πέσουν στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα, από το να στείλει κάθε χώρα την παρουσίαση του τραγουδιού της- κάτι που δεν προκρίνεται ως καλύτερη λύση- μέχρι να αναβληθεί ο διαγωνισμός για μερικούς μήνες, ή να γίνει τον Μάιο του 2021.

Stay tuned για τις επίσημες ανακοινώσεις…