Διευθυντικό στέλεχος του Open κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο
Stay tuned

Διευθυντικό στέλεχος του Open κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο

Διευθυντικό στέλεχος του Open κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο

Από τη μυθοπλασία στη μυθιστοριογραφία

Ο Γιάννης Μπότσης δεν χρειάζεται συστάσεις. Ήταν για περισσότερα από δέκα χρόνια σύμβουλος προγράμματος στο τομέα της μυθοπλασίας στον ΑΝΤ1 και στη συνέχεια στην ΑΝΩΣΗ, όπου είχε την ευθύνη και την επιμέλεια τηλεοπτικών σειρών που γνώρισαν τεράστια επιτυχία, όπως είναι η “Πολυκατοικία”,  “Η ζωή της άλλης”, τα “Κλεμμένα όνειρα”.

Μάλιστα συμμετείχε ως σεναριογράφος σε πάρα πολλές γνωστές σειρές που υπέγραψε η σύζυγός του Άννα Ανδριανού, όπως είναι οι θρυλικές “Επιθυμίες”, τα “Ζευγάρια”, οι “Ευτυχισμένες μέρες”, το “Όσο υπάρχει αγάπη”, η “Επαφή” κ. ά.

Από τον Φεβρουάριο του 2020 είναι υπεύθυνος μυθοπλασίας στο Open και μαζί με την ομάδα του θα επιλέξουν τις σειρές που θα δούμε τον χειμώνα από το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε για εκείνον είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό έγραφε το πρώτο του μυθιστόρημα που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Ο τίτλος του είναι ο “Κλέφτης των μυστικών” και καταγράφει όσα έγιναν στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, με αναφορές όμως και σε όσα είχαν προηγηθεί στη Σμύρνη.

Η ιστορία ξεκινά όταν ο 11χρονος ήρωας με την καθοδήγηση του αντιστασιακού θείου του, αναλαμβάνει μία επικίνδυνη αποστολή: Να συνεργαστεί με τους Γερμανούς και να “κλέψει” τα μυστικά τους, αφού εκείνοι δεν μπορούν να φανταστούν ότι ένα αθώο, μικρό παιδί μιλάει τη γλώσσα τους και μπορεί να καταλάβει τι λένε μεταξύ τους. Καλοτάξιδο Γιάννη!