Eurovision 2022: Όνομα – έκπληξη στην παρουσίαση του διαγωνισμού
Stay tuned

Eurovision 2022: Όνομα – έκπληξη στην παρουσίαση του διαγωνισμού

Eurovision 2022: Όνομα – έκπληξη στην παρουσίαση του διαγωνισμού

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου

Μπορεί οι Ιταλοί να απείχαν πολλά χρόνια από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον αγαπούσαν και ότι δεν έκαναν τα πάντα για να τον κερδίσουν.

Κι αυτό φάνηκε περίτρανα από την ποιότητα των τραγουδιών που έστελνε η Ιταλία μετά το comeback της στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ, τις υψηλές θέσεις που κέρδιζε τα τελευταία χρόνια, αλλά και από την θριαμβευτική νίκη των Maneskin που κάνουν πια διεθνή καριέρα.

Από την στιγμή, λοιπόν, που η RAI ανέλαβε να διοργανώσει τη Eurovision του 2022 αντιληφθήκαμε ότι θα ανεβάσει τον πήχη ψηλά και ότι θα κάνει μία διοργάνωση που θα θυμόμαστε για καιρό.

Κόντρα στην παράδοση των τελευταίων χρόνων που ήθελε τις διοργανώτριες χώρες να επιλέγουν Σουηδούς σκηνοθέτες, οι Ιταλοί θέλουν να αναλάβει το project Eurovision η RAI με δικούς της συνεργάτες που έχουν στο βιογραφικό τους μεγάλες διοργανώσεις.

Το πόσο σοβαρά έχει πάρει την υπόθεση Eurovision η Ιταλική τηλεόραση φαίνεται και από τα ονόματα των παρουσιαστών. Δεν είναι ακόμα σαφές αν θα είναι δύο ή τρεις οι παρουσιαστές αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοργανωτές έχουν βολιδοσκοπήσει τη Laura Pausini, μία παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια που είναι ιδιαίτερα αγαπητή και στη χώρα μας.

Αν τελικά η Laura πει το ναι, τότε η βραδιά θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί είναι η τραγουδίστρια που ξέρουν όλοι στην Ευρώπη.

Οι Ιταλοί έχουν ξεκινήσει από τώρα την προετοιμασία για τις τρεις μεγάλες βραδιές, αφού όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια θα υπάρχουν δύο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός.

Όσο για το σε ποια θέση θα διαγωνισθεί η χώρα μας αυτό θα το γνωρίζουμε στα τέλη του μήνα που θα γίνει η κλήρωση.