Eurovision: Αυτά είναι τα τραγούδια που θα πει η Stefania
Stay tuned

Eurovision: Αυτά είναι τα τραγούδια που θα πει η Stefania

Eurovision: Αυτά είναι τα τραγούδια που θα πει η Stefania

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου για το Znews

Η Stefania (και επί το ελληνικότερον Στεφανία Λυμπερακάκη) βρίσκεται από το Σάββατο στην Ελλάδα, προκειμένου να προετοιμαστεί για τη Eurovision. Η 17χρονη τραγουδίστρια θα μείνει περίπου μία εβδομάδα στη χώρα μας, γιατί έχει σειρά επαφών με την ΕΡΤ, αλλά και γιατί πρέπει να δοκιμάσει τα τραγούδια που έχει ετοιμάσει γι αυτήν ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Ο συνθέτης έχει πέντε διαφορετικές προτάσεις για τη Stefania. Η πλειοψηφία των τραγουδιών που έχει ετοιμάσει είναι dance και up tempo. Κάποια από αυτά έχουν έθνικ ενορχήστρωση, όπως ήταν το Super Girl και κάποια άλλα παραπέμπουν περισσότερο στο νέο single της, το Friday.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα υποψήφια τραγούδια δεν υπάρχει καμία μπαλάντα. Παρόλο αυτά, φιλοδοξία τόσο των συνεργατών της Στεφανίας, όσο και της ίδιας, είναι να υπάρχουν «δύσκολα» στοιχεία στα τραγούδια, που να αναδεικνύουν τις φωνητικές της δυνατότητες.

Επιδίωξη του Δημήτρη Κοντόπουλου είναι να αναδείξει το εύρος της φωνής της, που είναι καταπληκτική και στις χαμηλές, αλλά και στις υψηλές νότες, έτσι ώστε ακόμα και με ένα pop dance τραγούδι να κερδίσει τα μέλη των κριτικών επιτροπών.

Μέσα στις συναντήσεις που θα κάνει η ΕΡΤ με τη Stefania και τους συνεργάτες της, θα οριστεί και το αν τελικά το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision θα βγει από την κριτική επιτροπή της ΕΡΤ ή αν θα ψηφιστεί με televoting.

Οι άνθρωποι της κρατικής τηλεόρασης, αφού ακούσουν τα τραγούδια που θα ηχογραφηθούν, θα αποφασίσουν αν θα κάνουν μία ειδική εκπομπή όπου θα ακουστούν και θα ψηφίσει ο κόσμος αυτό που θέλει ή αν θα ανακοινωθεί κατευθείαν το κομμάτι που θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ.

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν στο τέλος του μήνα, αφού ακόμα οι περισσότερες χώρες δεν έχουν επιλέξει καν τον τραγουδιστή που θα τους εκπροσωπήσει.