Eurovision: Η ερώτηση της EBU στην ελληνική αποστολή που μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη θέση μας στον τελικό
Stay tuned

Eurovision: Η ερώτηση της EBU στην ελληνική αποστολή που μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη θέση μας στον τελικό

Eurovision: Η ερώτηση της EBU στην ελληνική αποστολή που μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη θέση μας στον τελικό

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου

Η Αμάντα χτες κατάφερε τον πρώτο μεγάλο στόχο που ήταν να προκριθεί στον τελικό της Eurovision.

Παρόλο που τα γραφεία στοιχημάτων τη θεωρούσαν μαζί με την Ουκρανία το αδιαφιλονίκητο φαβορί, η χθεσινή βραδιά ήταν ένα θρίλερ γιατί είδαμε τα προγνωστικά να ανατρέπονται και να περνάνε στον τελικό χώρες, όπως η Ισλανδία και η Ελβετία που δεν τις περίμενε κανείς.

Η Ελλάδα πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο, όπως και η Ουκρανία, αλλά και η Ολλανδία που ήταν οι χώρες με τη μεγαλύτερη δυναμική του πρώτου ημιτελικού.

Και βέβαια είναι τρομερά ενθαρρυντικό το ότι η Ελλάδα κληρώθηκε να εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του τελικού, καθώς παραδοσιακά έχει φανεί ότι ο κόσμος ψηφίζει αυτόν που βλέπει τελευταία.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα στοιχείο που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι φέτος θα τα πάμε πραγματικά πολύ καλά.

Όπως μου μεταφέρουν οι πληροφοριοδότες μου από το Τορίνο, οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού ρώτησαν μέλος της ελληνικής αποστολής αν η Ελλάδα, σε περίπτωση που πάρει την πρώτη θέση, έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει τη Eurovision.

Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι αντιλαμβάνονται ότι η χώρα μας έχει μία φόρα φέτος, κάτι που φαίνεται και στα γραφεία στοιχημάτων όπου η Ελλάδα παίζει μεταξύ πέμπτης και έκτης θέσης μαζί με την Ισπανία.

Θυμίζουμε ότι ανάλογη ερώτηση έγινε και στην αρχηγό της αποστολής της Ισπανίας η οποία μάλιστα υπέδειξε τη Βαλένθια ως την πόλη που θα μπορούσε να φιλοξενήσει, σε περίπτωση νίκης τον διαγωνισμό.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι της EBU πάντα κάνουν μια τέτοια ερώτηση στα πρώτα πέντε μεγάλα φαβορί και κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2008 που είχε διαγωνισθεί η Καλομοίρα που τελικά πήρε την τρίτη θέση.

Όλα αυτά βεβαίως κάνουν τους Eurofans να αισιοδοξούν. Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσω ότι η Eurovision είναι απρόβλεπτη γι αυτό και πρέπει να κρατάμε χαμηλά τον πήχη και να ελπίζουμε το καλύτερο για την Ελλάδα!