Eurovision: Η νέα εκπομπή που ετοιμάζει η ΕΡΤ με την Αμάντα Γεωργιάδη και η συμμετοχή – έκπληξη της Καλομοίρας
Stay tuned

Eurovision: Η νέα εκπομπή που ετοιμάζει η ΕΡΤ με την Αμάντα Γεωργιάδη και η συμμετοχή – έκπληξη της Καλομοίρας

Eurovision: Η νέα εκπομπή που ετοιμάζει η ΕΡΤ με την Αμάντα Γεωργιάδη και η συμμετοχή – έκπληξη της Καλομοίρας

Ο Γιάννης Πουλόπουλος έμαθε λεπτομέρειες

Εδώ και πολύ καιρό ακούμε για μία ειδική εκπομπή που ετοιμάζει η ΕΡΤ για τη Eurovision.

Το κρατικό κανάλι έχει δώσει νέα πνοή στην υπόθεση Eurovision κι αυτό το έχουμε καταλάβει όχι μόνο με τις επιλογές των τραγουδιστών, αλλά και μέσα από την γενικότερη στρατηγική που συνοδεύει τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό.

Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής φάνηκαν πέρσι που η χώρα μας επέστρεψε στο Top 10, αλλά και στην αναζωπύρωση του τηλεοπτικού ενδιαφέροντος για τον διαγωνισμό που την προηγούμενη δεκαετία είχε πέσει.

Μέσα στην στρατηγική προώθησης της Eurovision είναι λοιπόν και μία ειδική εκπομπή για το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ.

Η φετινή πρόταση της ΕΡΤ δεν έχει καμία σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα προηγούμενα χρόνια με τους παρουσιαστές να προβάλλουν τα video clips των άλλων χωρών και να τα σχολιάζουν με τον τραγουδιστή που μας εκπροσωπεί.

Αυτή τη φορά η ΕΡΤ πρότεινε στην Αμάντα Γεωργιάδη, που είναι η τραγουδίστρια που θα διαγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας στο Τορίνο της Ιταλίας, να συναντήσει οκτώ Eurostars και να τους ζητήσει συμβουλές.

Μέσα λοιπόν από τις συνεντεύξεις που θα κάνει θα μάθουμε άγνωστα παρασκήνια από προηγούμενες συμμετοχές.

Συνολικά θα γυριστούν οκτώ επεισόδια και ήδη έχουν κλειστεί οι πρώτοι καλεσμένοι. Ανάμεσά τους είναι η Έλενα Παπαρίζου, που εκπροσώπησε την Ελλάδα το 2001 με τους Αντίκ και το 2005 έφερε τη νίκη, ο Σάκης Ρουβάς που πήρε την τρίτη θέση το 2004 και την έβδομη το 2009, η Στεφανία και η Καλομοίρα.

Ειδικά το όνομα της Καλομοίρας κάνει εντύπωση γιατί το φθινόπωρο είχαν κυκλοφορήσει κάποια δημοσιεύματα που ήθελαν την τραγουδίστρια δυσαρεστημένη με το κρατικό κανάλι, κάτι που την οδήγησε στην απόσυρση της συμμετοχής της.

Τελικά όμως αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει ή ακόμα κι αν υπήρξε κάποια παρεξήγηση λύθηκε, γιατί η Καλομοίρα θα συμμετέχει στην εκπομπή της Eurovision με την Αμάντα Γεωργιάδη.

Θυμίζουμε ότι το ελληνικό τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει θα το ακούσουμε για πρώτη φορά στις 10 Μαρτίου, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.