Eurovision: Κρούσμα κορονοϊού στην πολωνική αποστολή – Τι μέτρα έλαβε η EBU;
Stay tuned

Eurovision: Κρούσμα κορονοϊού στην πολωνική αποστολή – Τι μέτρα έλαβε η EBU;

Eurovision: Κρούσμα κορονοϊού στην πολωνική αποστολή – Τι μέτρα έλαβε η EBU;

O Γιάννης Πουλόπουλος έμαθε τα πάντα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους Eurofans η είδηση ότι παρουσιάστηκε κρούσμα κορονοϊού στη Eurovision. Συγκεκριμένα, μέλος της πολωνικής αποστολής βρέθηκε θετικό στον covid 19 και η EBU έλαβε τα μέτρα της.

«Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ρουτίνας κατά την άφιξή του στο χώρο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το Σάββατο 15 Μαΐου, ένα μέλος της πολωνικής αντιπροσωπείας βρέθηκε θετικό στον COVID 19. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας, αυτό το άτομο έχει πλέον απομονωθεί. Ως προληπτικό μέτρο πριν από τις εμφανίσεις της επόμενης εβδομάδας, τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας θα υποβληθούν τώρα σε δοκιμή PCR και θα τεθούν σε καραντίνα. Ως αποτέλεσμα αυτού, η πολωνική αντιπροσωπεία δεν θα παρευρεθεί αυτοπροσώπως στο τυρκουάζ χαλί την Κυριακή 16 Μαΐου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι μερικές μέρες πριν η τραγουδίστρια της Ουκρανίας δεν αισθανόταν καλά και δεν παραβρέθηκε στη δεύτερη πρόβα της, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ. Ευτυχώς, στη δική της περίπτωση το τεστ βγήκε αρνητικό.

Η EBU έχει φροντίσει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αν παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα υπάρχει η δυνατότητα να προβληθεί το live on tape video που γυρίστηκε τον Μάρτιο, ή το βίντεο από την πρόβα. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε αν ο Rafal θα διαγωνισθεί ζωντανά ή όχι.