Eurovision: Ποια θέση πήρε η Ελλάδα στο Eurostream 2020;
Stay tuned

Eurovision: Ποια θέση πήρε η Ελλάδα στο Eurostream 2020;

Eurovision: Ποια θέση πήρε η Ελλάδα στο Eurostream 2020;

Μια ένδειξη του πώς θα πήγαινε η Στεφανία αν γινόταν ο τελικός της διοργάνωσης

Μπορεί να ακυρώθηκε η φετινή Eurovision και να μη δούμε τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό που θα αναδείκνυε το μεγάλο νικητή, αλλά στα sites που ασχολούνται με το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ έκαναν τη δική τους ψηφοφορία.

Είκοσι sites που ασχολούνται κάθε χρόνο με τα νέα της Eurovision οργάνωσαν το Eurostream 2020 και πραγματοποιήθηκαν τρεις ξεχωριστές βραδιές, όπου ακούστηκαν και τα 41 τραγούδια.

Την Τρίτη 5 Μαΐου έγινε ο Α΄ Ημιτελικός, όπου επιλέχθηκαν δέκα τραγούδια, την Πέμπτη 7 Μαΐου ο δεύτερος, από όπου προέκυψαν ακόμα δέκα και το Σάββατο 9 Μαΐου ο μεγάλος τελικός.

Και τα τρία σόου ακολούθησαν τη γνωστή διαδικασία όπου αρχικά προβλήθηκαν οι συμμετοχές όλων των χωρών και στη συνέχεια κοινό και κριτική επιτροπή επέλεξαν τα αγαπημένα τους και έδωσαν τα δωδεκάρια τους.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Ισλανδία με 434 βαθμούς, αφήνοντας πολύ πίσω τη δεύτερη Λιθουανία με 303 βαθμούς. Ακολούθησαν η Ρωσία, η Σουηδία, το Βέλγιο, η Μάλτα, η Ιταλία, η Ελβετία, η Βουλγαρία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία και η Γερμανία.

Η Ελλάδα που εκπροσωπήθηκε από τη Στεφανία και το Super Girl κέρδισε την 17η θέση με 142 βαθμούς. Η ελληνική συμμετοχή τερμάτισε έκτη στην ψήφο του κοινού, αλλά δεν άρεσε στις κριτικές επιτροπές που της έδωσαν μόλις δώδεκα βαθμούς.

Βέβαια, η ψηφοφορία δεν περιλάμβανε την σκηνική παρουσία, παρά μόνο τα video clips και τις εμφανίσεις στους εθνικούς τελικούς, γεγονός που επηρεάζει το αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Eurostream 2020, η Κύπρος που διαγωνιζόταν με τον Sandro Nicolas δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό.