Εurovsion: Ποιες χώρες θα πάνε με τους ίδιους καλλιτέχνες;
Stay tuned

Εurovsion: Ποιες χώρες θα πάνε με τους ίδιους καλλιτέχνες;

Εurovsion: Ποιες χώρες θα πάνε με τους ίδιους καλλιτέχνες;

Ο Γιάννης Πουλόπουλος έχει νέα!

Πολλές είναι οι απορίες και τα ερωτήματα που πρέπει να επιλυθούν, μετά την απόφαση της EBU να ακυρωθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που θα γινόταν τον Μάιο στην Ολλανδία.

Θα διαγωνισθούν οι ίδιοι καλλιτέχνες; Θα είναι τα ίδια τραγούδια; Τι θα γίνει με την Ελλάδα και την Κύπρο;

H EBU, σε ανακοίνωση της, έκανε σαφές ότι οι χώρες μπορεί να επιλέξουν τους ίδιους καλλιτέχνες, όχι όμως και τα ίδια τραγούδια.

«Η Ομάδα Αναφοράς και το διοικητικό συμβούλιο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, αποφάσισε ότι, σύμφωνα με τους κανόνες του Διαγωνισμού, τα φετινά τραγούδια δεν θα μπορέσουν να διαγωνιστούν όταν επιστρέψει ο Διαγωνισμός το 2021. Οι συμμετέχοντες κρατικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί θα αποφασίσουν, κατά την κρίση τους, ποιον καλλιτέχνη/ποιους καλλιτέχνες θα στείλουν το 2021, είτε τον φετινό/τους φετινούς είτε νέους επιλεγμένους».

Η Ισπανία, το Ισραήλ, η Ολλανδία, η Κροατία, η Ουκρανία, η Γεωργία, η Ελβετία, το Αζερμπαιτζάν, η Βουλγαρία, η Μάλτα και το Βέλγιο θα χρησιμοποιήσουν τους ίδιους καλλιτέχνες.

Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα αφού η ΕΡΤ στην ανακοίνωση της για τη ματαίωση της φετινής Eurovision υπογράμμισε: «Η ΕΡΤ έχει ήδη αξιολογήσει ως πολύ θετικό τον τρόπο με τον οποίο έγινε δεκτή από το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό κοινό η φετινή επιλογή της ταλαντούχου Στεφανίας Λυμπερακάκη, όπως βέβαια και τη συνεργασία που είχε μαζί της. Πρόθεσή της ΕΡΤ είναι η συνεργασία αυτή να συνεχισθεί και του χρόνου». Μάλιστα, η Στεφανία θα έχει μαζί της τον Δημήτρη Κοντόπουλο και τον Φωκά Ευαγγελινό, αλλά όχι το «Supergirl».

Η Εσθονία και η Σουηδία ανακοίνωσαν ότι θα διοργανώσουν εθνικό τελικό, στον οποίο όμως μπορούν να συμμετέχουν και οι καλλιτέχνες που είχαν πάει πέρσι.

Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία επιβεβαίωσαν μεν τη συμμετοχή τους το 2021, αλλά με άλλους τραγουδιστές.

Η Κροατία, η Φιλανδία και η Λιθουανία ανέφεραν ότι θα πάρουν οριστικές αποφάσεις μέσα στον Απρίλιο, ενώ οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τι θα κάνουν.

Τι θα γίνει με την Κύπρο και το Sandro Nicolas; Αυτό είναι μία απόφαση που θα πάρει το διοικητικό συμβούλιο του ΡΙΚ, οπότε τα πάντα μπορούν να συμβούν.