Η ΕΡΤ ετοιμάζει εκπλήξεις: Ποια θρυλική σειρά επιστρέφει;
Stay tuned

Η ΕΡΤ ετοιμάζει εκπλήξεις: Ποια θρυλική σειρά επιστρέφει;

Η ΕΡΤ ετοιμάζει εκπλήξεις: Ποια θρυλική σειρά επιστρέφει;

Ένα ριμέικ που θα συζητήθεί!

Οι κάπως μεγαλύτεροι θυμούνται τη θρυλική “Λωξάντρα” που προβαλλόταν στην κρατική τηλεόραση. Πρόκειται για ένα σίριαλ που βασίστηκε στο βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου που κατέγραφε όσα έγιναν στην Πόλη πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το βιβλίο που έγινε σειρά το 1979 και προβλήθηκε το 1980 αφηγείται τη ζωή μιας Πολίτισσας, της Λωξαντρας, από τον γάμο της με τον Δημητρό, μέχρι τα γεράματά της.

Είναι μια από τις τελευταίες ασπρόμαυρες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης που προβλήθηκε πολλές φορές σε επανάληψη, μιας και είναι από τις λίγες που διασώθηκαν στο αρχείο της ΕΡΤ.

Βλέποντας τη μεγάλη απήχηση που έχουν οι σειρές εποχής η κρατική τηλεόραση αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμά της σίριαλ που μας ταξιδεύουν στο παρελθόν.

Ένα από αυτά είναι τα “Καλύτερα μας χρόνια” με την Κατερίνα Παπουτσάκη και τον Μελέτη Ηλία που δείχνει τη ζωή μιας μεσοαστικής οικογένειας όταν έρχεται για πρώτη φορά στο σπίτι η τηλεόραση. Αυτή η σειρά θα προβληθεί τη σεζόν 2020 – 2021.

Για τη σεζόν 2021 – 2022 η ΕΡΤ σχεδιάζει να κάνει το ριμέικ της Λωξαντρας. Μάλιστα, έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον παραγωγό Γιάννη Καραγιάννη που είναι υπεύθυνος για τις “Άγριες Μέλισσες”. Όσο για το ποια θα υποδυθεί τη Λωξάντρα, τον εμβληματικό ρόλο που ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία η Μπέτυ Βαλάση;

Το πρώτο όνομα που έπεσε στο τραπέζι ήταν της Ρένιας Λουιζίδου. Και όχι άδικα, αφού αν κρίνουμε από την ερμηνεία της στην “Πολίτικη κουζίνα”, της πηγαίνει πολύ…