«Μήδεια»: Σε ποιες παραγωγές δημιουργεί πρόβλημα η κακοκαιρία;
Stay tuned

«Μήδεια»: Σε ποιες παραγωγές δημιουργεί πρόβλημα η κακοκαιρία;

«Μήδεια»: Σε ποιες παραγωγές δημιουργεί πρόβλημα η κακοκαιρία;

Ο Γιάννης Πουλόπουλος έκανε ρεπορτάζ για το Znews

Μπορεί τα μικρά παιδιά να χάρηκαν με τη «Μήδεια», γιατί βγήκαν έξω και χάρηκαν το χιόνι, αλλά έφερε μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών στην Αττική και αλλού, αλλά και στις μετακινήσεις.

Θύμα της κακοκαιρίας έπεσαν και οι περισσότερες τηλεοπτικές παραγωγές, αφού δεν πραγματοποιήθηκαν τα προγραμματισμένα γυρίσματα. Και μπορεί στις περιπτώσεις που υπήρχε στοκ επεισοδίων το πρόβλημα να ήταν μικρό, αλλά σε εκπομπές και σε σίριαλ που ήταν κοντά στην προβολή, εκεί θα δούμε αλλαγές.

Πρώτο θύμα του χιονιά το Your Face Sounds Familiar. Μπορεί την Κυριακή οι δέκα καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να ήρθαν κανονικά στο στούντιο Κάππα για την προγραμματισμένη τους πρόβα, αλλά το σημερινό γύρισμα δεν θα γίνει… Έτσι, το σόου μεταμφιέσεων που είχε ήδη αργήσει να ξεκινήσει μια εβδομάδα, γιατί παρουσιάστηκε κρούσμα covid 19, θα κάνει πρεμιέρα καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 28 Φεβρουαρίου.

Επόμενο θύμα της «Μήδειας» είναι το σίριαλ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο». Μετά την ανακοίνωση της απομάκρυνσης του Πέτρου Φιλιππίδη, η εταιρεία παραγωγής αναζήτησε έναν ηθοποιό για να αναλάβει τον ρόλο του Μένιου, του αδελφού του Παρασκευά. Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν έξι μέρες, μέχρι τελικά ο Τάσος Χαλκιάς να δώσει τα χέρια με τον παραγωγό. Η καθυστέρηση αυτή έφερε καθυστέρηση και στην παράδοση των επεισοδίων, αφού χωρίς τον νέο ήρωα δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί επεισόδιο. Συγκεκριμένα, το τελευταίο επεισόδιο που παίζει ο Φιλιππίδης θα προβαλλόταν μεθαύριο Παρασκευή κι από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινούσε ο Χαλκιάς. Η κακοκαιρία όμως δημιούργησε πρόβλημα στα γυρίσματα του Χαλκιά που κανονικά θα γύριζε σήμερα τις περισσότερες σκηνές.

Έτσι πρέπει να γίνει πραγματικός αγώνας δρόμου για να προλάβουν τις ημερομηνίες. Μια πρώτη λύση που δόθηκε ήταν το σίριαλ να παίζεται τέσσερις φορές αντί για πέντε, μέχρι να δημιουργηθεί στοκ, αλλά ειδικά για τα επεισόδια που πρέπει να προβληθούν την επόμενη εβδομάδα υπάρχει πρόβλημα.

Πρόβλημα έφερε η «Μήδεια» και στις ζωντανές εκπομπές. Σήμερα, όπως είναι ήδη γνωστό, δεν θα μεταδοθεί το «Ευτυχείτε» με την Κατερίνα Καινούργιου που θα επιστρέψει κανονικά αύριο.

Αλλά και άλλες εκπομπές, όπως οι Roomies που κανονικά μαγνητοσκοπουνται Δευτέρα και Τρίτη, μετέφεραν το γύρισμα την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το ίδιο συνέβη και με το «Στα τραγούδια λέμε ναι» που θα μαγνητοσκοπηθεί τελικά την Παρασκευή, αντί για την Τρίτη που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά και με τα περισσότερα σίριαλ που πάγωσαν τα γυρίσματα για δύο μέρες.