Survivor: Έρχονται αλλαγές ελέω μυθοπλασίας! Τι «παρήγγειλε» ο Ατζούν στον ΣΚΑΪ για να αυξηθεί η τηλεθέαση;
Stay tuned

Survivor: Έρχονται αλλαγές ελέω μυθοπλασίας! Τι «παρήγγειλε» ο Ατζούν στον ΣΚΑΪ για να αυξηθεί η τηλεθέαση;

Survivor: Έρχονται αλλαγές ελέω μυθοπλασίας! Τι «παρήγγειλε» ο Ατζούν στον ΣΚΑΪ για να αυξηθεί η τηλεθέαση;

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου για το Znews

Το ότι το φετινό Survivor δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα, το καταλάβαμε ήδη από το πρώτο επεισόδιο.

Όταν ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε στους παίκτες ότι το παιχνίδι φέτος δυσκολεύει πολύ και ότι ακόμα κι από την πρώτη εβδομάδα η μία από τις δύο ομάδες θα έχει τις μισές προμήθειες αντιληφθήκαμε ότι θα… πέσει πολλή πείνα!

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη αλλαγή. Η παραγωγή φέτος έχει δώσει σαφέστατη οδηγία στους δημοσιογράφους που εργάζονται στο συγκεκριμένο project να στοχεύουν στο… ριάλιτι.

Μάλιστα, επειδή πια το Survivor ξεκινά στις 21.00 και όχι μετά τις 22.00 όπως πέρσι έχει δοθεί κατεύθυνση να μεγαλώσει σε διάρκεια.

Ο λόγος είναι απλός. Τα επεισόδια που προβάλλονται Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη έχουν απέναντί τους τόσο τον «Σασμό»  στον Alpha όσο τη «Γη της ελιάς» στο Mega αλλά και τις «Άγριες Μέλισσες»στον ΑΝΤ1.

Αν κρίνουμε από τα ποσοστά τηλεθέασης μέχρι τώρα οι συγκεκριμένες σειρές κάνουν συγκεντρωτικά πάνω από 30%. Έτσι, ο ανταγωνισμός δυσκολεύει πολύ από τις 21.00 μέχρι τις 23.30.

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί ξέρει ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κοινού που δεν χάνει τα αγαπημένα του σίριαλ. Και συνήθως γυρίζει στον ΣΚΑΪ όταν τελειώνουν οι σειρές.

Αυτό «υποχρεώνει» τους ανθρώπους του καναλιού να μεγαλώσουν τη διάρκεια του επεισοδίου ώστε να μην τελειώνει στις 00.30 που είναι ο αρχικός προγραμματισμός. Διότι αν έχει μόνο μια ώρα που παίζει μόνο του, δεν θα καταφέρει να έχει υψηλό μέσο όρο.

Στόχος λοιπόν των υπευθύνων είναι το επεισόδιο να έχει τετράωρη διάρκεια και στο πρώτο ημίωρο να παίζουν σε επανάληψη τα highlights του προηγούμενου για να τραβάει όσο πιο αργά γίνεται.

Επίσης, στο κανάλι επεξεργάζονται και την ιδέα να αυξηθούν οι μέρες προβολής. Αν τελικά το σενάριο αυτό γίνει πραγματικότητα το Survivor πιθανότατα να παίζει και Σάββατο για να ανέβει ο μέσος όρος τηλεθέασης της εβδομάδας.