Συνεργασία – έκπληξη: Ο Κώστας Καζάκος συναντάει τον Γιάννη Πλούταρχο και τον Σόλωνα Τσούνη
Stay tuned

Συνεργασία – έκπληξη: Ο Κώστας Καζάκος συναντάει τον Γιάννη Πλούταρχο και τον Σόλωνα Τσούνη

Συνεργασία – έκπληξη: Ο Κώστας Καζάκος συναντάει τον Γιάννη Πλούταρχο και τον Σόλωνα Τσούνη

To ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου

Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Βάλαρης έχει καταφέρει να κάνει συνεργασίες που δεν περίμενε κανείς…

Ήταν αυτός που έπεισε τον Τόλη Βοσκόπουλο να ανέβει στο θεατρικό σανίδι ύστερα από σαράντα χρόνια στο “Μαριχουάνα στοπ”. Εκείνος που αναβίωσε την “Όμορφη πόλη” του Μίκη Θεοδωράκη.

Είναι αυτός που πίστεψε στο υποκριτικό ταλέντο της Καίτης Γαρμπή και της Ελένης Φουρέιρα και τους εμπιστεύθηκε ρόλους σε μιούζικαλ κι εκείνος που έπεισε τον Γιάννη Πλούταρχο να εμφανιστεί σε θεατρική σκηνή.

Βέβαια, για τον Γιάννη Πλούταρχο η εμπειρία του στις “Γοργόνες και μάγκες” δεν ήταν κάτι τόσο έξω από τα νερά του, αφού ερμήνευε ζωντανά τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα. Αυτή τη φορά, όμως, ο Γιώργος Βαλαρης έπεισε τον Γιάννη Πλούταρχο να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να έχει ρόλο στην παράσταση “Μάνα, πατρίδα, γη” που θα ανέβει τον Φεβρουάριο στο θέατρο “Ακροπόλ”.

Πρόκειται για μια παράσταση αφιερωμένη στην Ελληνική παράδοση και στα δημοτικά τραγούδια. Εκεί, λοιπόν, ο Γιάννης θα έχει την ευκαιρία να πει και τραγούδια που είναι έξω από το ρεπερτόριο του και σίγουρα πολύ διαφορετικά από το στιλ των τραγουδιών που ακούγονται στους χώρους που εμφανίζεται.

Αυτή, όμως, δεν είναι η μόνη έκπληξη. Η πραγματική έκπληξη αφορά στη σύνθεση όλου του θιάσου που συμπληρώνεται αυτές τις μέρες. Διότι κορυφαία ονόματα του θεάτρου συναντιούνται με νεότερους ηθοποιούς, αλλά και τραγουδιστές που δοκιμάζονται για πρώτη φορά στο σανίδι. Όπως μαθαίνω, για το “Μάνα, πατρίδα, γη”, εκτός του Πλούταρχου, έχουν κλείσει ήδη ο Κώστας Καζάκος, που έπαιζε και στην “Όμορφη πόλη”, η Κοραλία Καράντη, που είχε αρκετά μεγάλο διάστημα να παίξει στο θέατρο, ο Σόλων Τσούνης που βλέπαμε στο “Σόι” και η Αρετή Κετιμέ.

Το καστ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, γιατί αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι πρόβες.

Βέβαια, μέχρι τότε, όσοι δεν είχαν την “Όμορφη πόλη” τον Ιανουάριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης μπορούν στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου να πάνε στο Ηρώδειο. Μια παράσταση που αξίζει να δει κανείς.