Θα το ζήσουμε το θρίλερ: Ακυρώνεται η Eurovision 2021;
Stay tuned

Θα το ζήσουμε το θρίλερ: Ακυρώνεται η Eurovision 2021;

Θα το ζήσουμε το θρίλερ: Ακυρώνεται η Eurovision 2021;

To ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου

Μία εβδομάδα πριν από το Eurovision Shine A Light, το δίωρο σόου που ετοιμάζει η EBU στη θέση του τελικού της Eurovision που θα γινόταν στις 16 Μαΐου, πολλά ερωτηματικά υπάρχουν και για το αν θα γίνει το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ το 2021.

Η ολλανδική κυβέρνηση, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Υγείας, ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπούν μαζικές εκδηλώσεις, αθλητικές, πολιτιστικές ή άλλες, αν δεν βρεθεί εμβόλιο για τον COVID-19.

Όπως ήταν επόμενο, η κίνηση αυτή δημιούργησε πολλές απορίες σχετικά με το τι θα γίνει με τη Eurovision, που είναι ένα event που συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες θεατές, από όλη την Ευρώπη.

Διότι, μπορεί το Ρότερνταμ να βρήκε τα extra 6,7 εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν, επειδή η φετινή διοργάνωση δεν έγινε, αλλά αν η οδηγία της κυβέρνησης απαγορεύει ουσιαστικά να γίνονται εκδηλώσεις με πολύ κόσμο, όλα είναι στον αέρα.

Κι αυτό γιατί όταν στην αρχή της κρίσης είχε πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο η Eurovision να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, η EBU είχε τοποθετηθεί αρνητικά, καθώς δεν θα είχε τον παλμό που έχει συνήθως. Από την άλλη, όσο κι αν υπάρχουν θετικά μηνύματα από τα ιατρικά εργαστήρια, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι το εμβόλιο θα έχει βρεθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Όλα αυτά προκάλεσαν αναστάτωση σε όλους όσοι εμπλέκονται με τη Eurovision που ζήτησαν διευκρινίσεις, καθώς θα στοίχιζε πολύ στην πόλη του Ρότερνταμ να διοργανώσει για δεύτερη φορά τη Eurovision και τελευταία στιγμή να ακυρωθεί, όπως έγινε φέτος.

Η ολλανδική τηλεόραση, με ανακοίνωση που εξέδωσε, επιφυλάχθηκε να απαντήσει μέσα στο μήνα για το τι θα γίνει τελικά: “Καταλαβαίνουμε πως το κοινό θα ήθελε να μάθει περισσότερα για το τι θα σημαίνουν τα μέτρα του κορονοϊού για την Eurovision 2021. Φυσικά η υγεία των διαγωνιζομένων, των εργαζομένων και των επισκεπτών είναι η προτεραιότητα μας. Οπότε είναι πολύ νωρίς να δώσουμε πληροφορίες για την διοργάνωση και την μορφή της Eurovision 2021. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε μέσα στον μήνα”. Αναμένουμε λοιπόν…