Θεατρικές ανατροπές: Όλες οι αλλαγές, ακυρώσεις και αντικαταστάσεις στις παραστάσεις που έρχονται
Stay tuned

Θεατρικές ανατροπές: Όλες οι αλλαγές, ακυρώσεις και αντικαταστάσεις στις παραστάσεις που έρχονται

Θεατρικές ανατροπές: Όλες οι αλλαγές, ακυρώσεις και αντικαταστάσεις στις παραστάσεις που έρχονται

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου

Δεν ξέρω αν είναι ο ανάδρομος Ερμής, αλλά μόνο ανατροπές μαθαίνουμε τις τελευταίες μέρες για τις παραστάσεις του χειμώνα.

Εδώ και πολύ καιρό αναρωτιόμασταν τι θα γίνει του χρόνου στο θέατρο Ακροπόλ, μετά την απόφαση του Γρηγόρη Βαλτινού να μην ανεβάσει τελικά τον “Βιολιστή στη στέγη”. Ο ηθοποιός, παρόλο που είχε κλείσει το καστ για την συγκεκριμένη παραγωγή και είχε συμφωνήσει να έχει δίπλα του την Ευαγγελία Μουμούρη, τη Δανάη Μιχαλάκη και τη Μαρία Χάνου, τελικά έκανε πίσω λόγω της πανδημίας. Στη θέση του θα δούμε τον “Κουρέα της Σεβίλλης” με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Η Ευαγγελία Μουμούρη που ήταν να υποδυθεί τη γυναίκα του Γρηγόρη Βαλτινού στον “Βιολιστή”, αφού ματαιώθηκε η παράσταση έκλεισε να παίξει στο “Κάποτε στον Βόσπορο” που θα ανέβει τον χειμώνα στο θέατρο Βεάκη. Στη συγκεκριμένη παράσταση που γράφει ο Άκης Δήμου καταγράφεται όσα έζησαν οι Έλληνες της Πόλης από το 1923 έως το 1964, είχε συμφωνήσει να παίξει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Μάλιστα ήταν από τους πρώτους που είχαν πει το “ναι” σε αυτή τη μουσική παράσταση, στην οποία θα παίζουν ο Δάνης Κατρανίδης, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Στέλιος Μάινας, ο Ιωάννης Παπαζήσης, η Ελένη Καρακάση, η Ευαγγελία Μουμούρη και η Αναστασία Παντούση. Τελικά, η Ελισάβετ αποχώρησε μία ημέρα μετά την ανάγνωση του έργου και αναζητείται η αντικαταστάτριά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την συγκεκριμένη παράσταση συζητούσε και η Γλυκερία, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία.

Στο “Κλουβί με τις τρελές” είχαμε κι άλλη αντικατάσταση της τελευταίας στιγμής. Ο ρόλος του γιου που είχε αρχικά προταθεί στον Ρένο Ρώτα, μετά στον Παναγιώτη Μαλικούρτη, στη συνέχεια στον Ίαν Στρατή και τελικά στον Άρη Μακρή, θα παιχτεί από τον Γιάννη Χατζηγεωργίου.

Άλλη μία παραγωγή που δεν θα γίνει είναι το “Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”, το οποίο θα μεταφερόταν στο θεατρικό σανίδι.

Ανατροπή και για τον Πέτρο Φιλιππίδη που δεν θα ανεβάσει τελικά τον χειμώνα το “Ψύλλοι στα αυτιά”.

Ερωτηματικό τέλος υπάρχει ακόμα για την παράσταση “Μπαμπάδες με ρούμι” που θα ανέβαινε στο θέατρο Αλίκη. Παρόλο που η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Μελέτης Ηλίας και η Μαρία Λεκάκη είχαν δώσει τα χέρια από τον Μάρτιο, δεν είναι σίγουρο αν η παράσταση θα γίνει ή όχι.