Θρίλερ στη Eurovision: Νέο κρούσμα κορονοϊού, 4 αποστολές σε καραντίνα
Stay tuned

Θρίλερ στη Eurovision: Νέο κρούσμα κορονοϊού, 4 αποστολές σε καραντίνα

Θρίλερ στη Eurovision: Νέο κρούσμα κορονοϊού, 4 αποστολές σε καραντίνα

Ο Γιάννης Πουλόπουλος έχει όλες τις λεπτομέρειες για λογαριασμό του Znews

Όταν το βράδυ του Σαββάτου ανακοινώθηκε ότι μέλος της πολωνικής αποστολής στη Eurovision βρέθηκε θετικό στον Covid 19, όλοι οι παρευρισκόμενοι προσευχήθηκαν να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Δυστυχώς όμως το απόγευμα της Κυριακής μάθαμε ότι παρουσιάστηκε νέο κρούσμα, αυτή τη φορά στην αποστολή της Ισλανδίας.

Oι φετινοί εκπρόσωποι της Ισλανδίας

Αμέσως, οι υπεύθυνοι της αποστολής ενημέρωσαν την EBU και με μήνυμά τους στο twitter έκαναν γνωστό ότι τα μέλη του συγκροτήματος Gagnamagnið παραμένουν για λόγους ασφάλειας σε καραντίνα. Τηρώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας όλα τα μέλη της ισλανδικής αποστολής υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ και περιμένουν τα αποτελέσματα σήμερα, για να δουν αν θα μπορέσουν τελικά να ανέβουν στη σκηνή του διαγωνισμού.

Η Ισλανδία απουσίαζε χτες και από την τελετή έναρξης, όπως και η Πολωνία. Δεν ήταν όμως οι μόνες χώρες που δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Οι αποστολές της Μάλτας και της Ρουμανίας που μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με τις αποστολές της Πολωνίας και της Ισλανδίας μπήκαν σε καραντίνα και υποβλήθηκαν και αυτές σε μοριακό τεστ.

Η σημερινή μέρα είναι πολύ κρίσιμη για το τι θα γίνει στον πρώτο ημιτελικό που γίνεται αύριο Τρίτη. Σήμερα όλοι όσοι θέλουν να μπουν στο Ahoy Arena θα υποβληθούν σε τεστ και μένει να δούμε αν αυτά τα δύο περιστατικά είναι τα μόνα ή αν θα παρουσιαστούν κι άλλα.

Θυμίζουμε ότι οι χώρες που δεν μπορούν να διαγωνιστούν λόγω του covid, μπορούν να επιλέξουν είτε να προβληθεί τη βραδιά του ημιτελικού το live on tape video, είτε βίντεο από τη δεύτερη πρόβα.