«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»: Ποιοι ηθοποιοί μάς αποχαιρετούν στο τέλος της σεζόν;
Stay tuned

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»: Ποιοι ηθοποιοί μάς αποχαιρετούν στο τέλος της σεζόν;

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»: Ποιοι ηθοποιοί μάς αποχαιρετούν στο τέλος της σεζόν;

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου

Όταν η ΕΡΤ ανακοίνωσε την επιθυμία της να κάνει μία κωμική καθημερινή σειρά πολλοί ήταν εκείνοι που αμφέβαλαν για την επιτυχία της. Να όμως που το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» ξεχώρισε και κατάφερε να κάνει τη διαφορά.

Η κωμική σειρά με τον Πέτρο Φιλιππίδη σημείωνε καθημερινά τηλεθέαση γύρω στο 8 με 12%. Τα νούμερα αυτά για τα δεδομένα της κρατικής τηλεόρασης είναι υψηλά, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κάνεις την ώρα προβολής του. Αλλά και αν ακόμα δεν μείνουμε στους αριθμούς, το σίριαλ είναι τόσο καλογραμμένο που αποτελεί «στολίδι» για το πρόγραμμα ενός καναλιού.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Πέτρου Φιλιππίδη το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» έχασε κάποιους πόντους τηλεθέασης. Ωστόσο, πολύ σύντομα το κοινό ανταποκρίθηκε στην πρόταση των σεναριογράφων οι οποίοι κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τον ήρωα που υποδυόταν ο Πέτρος Φιλιππίδης με έναν άλλον, τον οποίο ενσαρκώνει ο Τάσος Χαλκιάς.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, η σειρά συνέχισε την καλή της πορεία και έχει πάρει ήδη το «πράσινο φως» για την επόμενη σεζόν. Και όπως συνήθως συμβαίνει στα σίριαλ που συνεχίζουν με επόμενο κύκλο επεισοδίων κάποιοι ήρωες θα μας αφήσουν και θα αντικατασταθούν από κάποιους άλλους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθώς τα τελικά σενάρια δεν έχουν ακόμα γραφτεί, στον επόμενο κύκλο του το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» δεν θα παίζει η Νικολέττα Βλαβιανού. Επίσης, αμφίβολη είναι και η παρουσία του αγαπημένου ηθοποιού Γιάννη Μόρτζου. Όσο για τον ρόλο του Τάσου Χαλκιά, ακούγεται ότι δεν αποκλείεται να συμμετέχει μεν στα πρώτα επεισόδια του νέου κύκλου, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Εννοείται ότι στην ιστορία θα προστεθούν και νέοι χαρακτήρες χωρίς ακόμα να έχουν γίνει τα ραντεβού με τους ηθοποιούς που θα τους υποδυθούν. Άλλωστε, οι σεναριογράφοι δεν έχουν γράψει ακόμα το φινάλε του πρώτου κύκλου για να γνωρίζουν πού ακριβώς θα οδηγηθεί η ιστορία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι βασικοί χαρακτήρες  -τους οποίους υποδύονται ο Θανάσης Κουρλαμπάς, η Πηνελόπη Πλάκα, η Θεοδώρα Σιάρκου, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Τζένη Διαγούπη και άλλοι- συνεχίζουν κανονικά.