Άλμπερτ Μπουρλά: «Οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος»
Κοινωνία

Άλμπερτ Μπουρλά: «Οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος»

Άλμπερτ Μπουρλά: «Οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος»

Ο CEO της Pfizer μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ και την Αντριάνα Παρασκευοπούλου

Μια μεγάλη αποκλειστικότητα εξασφάλισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, της εταιρείας που πήρε πρώτη την άδεια να θέσει σε κυκλοφορία το εμβόλιο κατά του Covid-19, μίλησε στην Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Στην πρώτη του συνέντευξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και σε απευθείας σύνδεση με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στις ΗΠΑ, ο Dr. Μπουρλά παρουσίασε τον σχεδιασμό, το χρονοδιάγραμμα και κρίσιμες λεπτομέρειες για τη διάθεση των εμβολίων.

«Έχουμε υποσχεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μέσα στο 2021 και έχει το δικαίωμα να ζητήσει 100 εκατομμύρια επιπλέον που θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να της δώσουμε. Κάθε χώρα θα λάβει το ποσοστό της κατ’ αναλογία πληθυσμού, επομένως και η Ελλάδα. Νομίζω ότι θα αρχίσουμε τις παραδόσεις αμέσως. Μεταξύ 90-100.000 δόσεις υπολογίζω να πάρει η Ελλάδα μέσα στον Δεκέμβριο. Νομίζω ότι αναλογούν 2 εκατομμύρια δόσεις στην Ελλάδα.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα γίνουν οι παραδόσεις με τις δέουσες προδιαγραφές ασφαλείας. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα γιγαντιαίο έργο, νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά.

Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά και στο νέο στέλεχος του ιού. Σε δυο βδομάδες νομίζω θα έχουμε στοιχεία» είπε μεταξύ άλλων.

«Αισθάνομαι ευλογημένος που βρέθηκα σε αυτή τη συγκυρία που κατόρθωσα μαζί με το επιτελείο μας να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε.

«Αντιμετωπίσαμε χιλιάδες προβλήματα και χρειάστηκε να τα λύσουμε όλα, όπως σε κάθε τέτοιο έργο. Αυτό που πρέπει να κάνει ο ηγέτης είναι να πείσει τους ανθρώπους ότι μπορεί να γίνει. Και μάλιστα όταν προσπαθείς να ξεπεράσεις το προηγούμενο ρεκόρ» επεσήμανε.

Ο κ. Μπουρλά δήλωσε ότι η επένδυση στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία που αντιπροσωπεύει. «Το επιστημονικό προσωπικό που έχουμε καταφέρει να προσλάβουμε είναι εξαιρετικό. Το 20% των αιτήσεων ήταν Έλληνες του εξωτερικού που επιθυμούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα της πρώτης προσπάθειάς μας για να δημιουργήσουμε ένα digital ερευνητικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη ήταν τόσο καλά που πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε κι ένα δεύτερο κέντρο που θα είναι κέντρο παροχής υπηρεσιών για τη Pfizer που θα δίνονται από τη Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο».

Τι τον ρωτούν οι δικοί του άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη; «Ό,τι ρωτάει όλος ο κόσμος. Αν είναι ασφαλές το εμβόλιο, αν βρέθηκε η θεραπεία αλλά και αν αντέχω στην πίεση» είπε.

Κλείνοντας προέτρεψε τους Έλληνες «μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα παρακαλώ όλους φοράτε τις μάσκες, τηρείτε τις οδηγίες που σας δίνουν. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο, θα ήταν κρίμα να υποστούν περιπέτειες ή και να χάσουμε ανθρώπους επειδή δεν πρόσεξαν. Οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος».