Αθηνά Λινού: «Θα έπρεπε να είχαμε λάβει τα μέτρα πριν από έναν μήνα»
Κοινωνία

Αθηνά Λινού: «Θα έπρεπε να είχαμε λάβει τα μέτρα πριν από έναν μήνα»

Αθηνά Λινού: «Θα έπρεπε να είχαμε λάβει τα μέτρα πριν από έναν μήνα»

2.500 κρούσματα τη μέρα σε σύντομο χρονικό διάστημα προβλέπει η επιδημιολόγος

Καθόλου ευοίωνο δεν είναι το μέλλον όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και τα μέτρα που χρειάζεται να παρθούν για τον έλεγχο της διασποράς όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, έκανε λόγο για ολιγωρία των αρμόδιων στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων. Σύμφωνα με την ειδικό, τα μέτρα που ελήφθησαν πριν από λίγες μέρες έπρεπε να είχαν επιβληθεί πριν από  έναν ολόκληρο μήνα.

Η αλματώδης «εκτόξευση» των κρουσμάτων δεν χωρά αμφιβολία πως επιτάσσει δραστικές λύσεις για να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Ανάμεσα στους τρόπους που μπορούν να ανακόψουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας σύμφωνα με την εκτίμηση της κ. Λινού είναι ένα άμεσο κλείσιμο των κλειστών χώρων στην εστίαση με παράλληλη επέκταση  περισσότερων χώρων στα πεζοδρόμια για να κάθονται οι πολίτες με θερμάστρες και κουβέρτες και η διεύρυνση της τηλεργασίας στο 90% των εργαζομένων.

«Ελπίζω σύντομα και όχι σε λίγες μέρες να δούμε έως και 2.500 κρούσματα. Αυτό θα γίνει εάν η κυβέρνηση δεν εντατικοποιήσει τα μέτρα προστασίας και εάν οι πολίτες δεν τα εφαρμόσουν», είπε χαρακτηριστικά.