Κοινωνία

Έξαλλος ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: “Βγαίνει ο κύριος και το παίζει γενναίος στην Ευρώπη και δεν βγαίνει μαζί μου στην τηλεόραση…”

Έξαλλος ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: “Βγαίνει ο κύριος και το παίζει γενναίος στην Ευρώπη και δεν βγαίνει μαζί μου στην τηλεόραση…”

Ποια είναι τα μέτρα που θα επανεκκινήσουν την οικονομία μετά κορονοϊού;

Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με τη Ρίτσα Μπιζόγλη εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας αναφορά στα μέτρα που θα στηρίξουν την οικονομία της χώρας εν μέσω της πανδημίας.

Αρχικά έριξε τα “πυρά” του στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, για την κριτική που έκανε νωρίτερα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας στον σε μια τηλεοπτική “μονομαχία”.

“Θα τον παρακαλούσα να δείξει την ίδια γενναιότητα και να δεχτεί να βγούμε σε μια τηλεόραση μαζί και όχι να κρύβεται όπως κάνει κατά σύστημα αυτό το διάστημα και έχει αρχίσει να γίνεται εκνευριστικό”, είπε.

“Οι γενναίοι περισσεύουν στην Ελλάδα και είναι γενναίοι σαν κι αυτόν που είδατε”.

“Θέλω να καταλάβατε την υποκρισία. Βγαίνει ο κύριος και το παίζει γενναίος στην Ευρώπη και δεν βγαίνει μαζί μου στην τηλεόραση. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Και είναι υποτίθεται σκιώδης υπουργός; Τρομάρα του!“, κατέληξε.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε τη χτεσινή απόφαση του Eurogroup ως ένα καλό πρώτο βήμα ενώ προδιέγραψε θετικό το μέλλον της οικονομίας στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση πως η πανδημία θα εξελιχθεί σε λογικά πλαίσια χωρίς ανατροπές.

“Σας διαβεβαιώ ως υπουργός Ανάπτυξης εάν η κρίση αυτή έχει λογική εξέλιξη και μέσα στο Μάιο χαλαρώσουν τα μέτρα πιστεύω ότι τον Ιούνιο θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. Πιστεύω ότι με τα εργαλεία που έχουμε τώρα στα χέρια μας θα μπορέσουμε να βάλουμε ξανά μπρος γρήγορα την οικονομία μας”.

Όσον αφορά τα μέτρα που θα βοηθήσουν να επανεκκινηθεί άμεσα η οικονομία, δήλωσε ότι ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί η απόφαση να πληρωθούν όλοι οι τόκοι των ενήμερων “πράσινων” επιχειρηματικών δανείων από το κράτος για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, πράγμα που αν χρειαστεί θα γίνει και τον Ιούλιο τον Αύγουστο.

Επιπροσθέτως, από τα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσουν οι τράπεζες με εγγύηση του κράτους να δίνουν δάνεια στις επιχειρήσεις ώστε όταν αρθεί η καραντίνα να μπει μπρος ξανά η οικονομία.

https://streamable.com/53zaoy

Exit mobile version