Γαλλία: 98χρονος γιατρός προσφέρει τις υπηρεσίες του εν μέσω κορονοϊού
Περίεργα

Γαλλία: 98χρονος γιατρός προσφέρει τις υπηρεσίες του εν μέσω κορονοϊού

Γαλλία: 98χρονος γιατρός προσφέρει τις υπηρεσίες του εν μέσω κορονοϊού

Παρουσίασε συμπτώματα αλλά δεν το βάζει κάτω

Ο Κριστιάν Σενέ παρά τα 98 του χρόνια, εργάζεται ως γιατρός στη Γαλλία και εξακολουθεί να φροντίζει τους ασθενείς εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Ο υπερήλικας επιστήμονας παρακολουθεί πλέον τους ασθενείς του μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου, ενώ έχει αρχίσει να επισκέπτεται κάθε εβδομάδα έναν οίκο ευγηρίας για συνταξιούχους ιεραπόστολους, ύστερα από μία βραχεία περίοδο καραντίνας που πέρασε.

Ωστόσο, χρειάσθηκε να σταματήσει να δέχεται ραντεβού στο χειρουργείο του του στο Σεβιγί-Λαρύ, ένα προάστιο του Παρισιού, όταν δύο ασθενείς του έγιναν επιθετικοί, απαιτώντας να τους παραδώσει το μικρό απόθεμα από προστατευτικές μάσκες προσώπου που διέθετε.

Στο μεταξύ, ο γιατρός έθεσε τον εαυτό του σε καραντίνα διάρκειας δύο εβδομάδων, καθώς παρουσίασε συμπτώματα. «Αν είχα κρατήσει ανοιχτό το χειρουργείο μου αυτό θα μετατρεπόταν σε εργαστήριο για τον ιό, μια εστία λοίμωξης», δήλωσε.

Ακόμα και χωρίς να έχει δικά του προβλήματα υγείας ο Σενέ έχει πλέον επίγνωση για το πόσο επικίνδυνος είναι το κορονοϊός για τους ηλικιωμένους, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου.

Γεννημένος στην Ανζέρ στη δυτική Γαλλία, ο Σενέ αρχικά εργάσθηκε ως οξυγονοκολλητής προτού γίνει γιατρός. Αρχικά πήρε ειδικότητα ακτινολόγου προτού στραφεί στη γενική ιατρική. Ο γιος του, που επίσης είναι γιατρός, έχει συνταξιοδοτηθεί, όμως εκείνος δεν το βάζει κάτω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ