Γιάννης Βρούτσης: Καταργείται το αμφιλεγόμενο voucher τηλεκατάρτισης
Κοινωνία

Γιάννης Βρούτσης: Καταργείται το αμφιλεγόμενο voucher τηλεκατάρτισης

Γιάννης Βρούτσης: Καταργείται το αμφιλεγόμενο voucher τηλεκατάρτισης

Χωρίς προϋποθέσεις τα 600 ευρώ στους επιστήμονες

Πήρε πίσω το Υπουργείο Εργασίας -με απόφαση του πρωθυπουργού- το μέτρο που προκάλεσε πολύ έντονη συζήτηση τις τελευταίες μέρες.

Ο λόγος για το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση (voucher), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, με γραπτή δήλωσή του.

Όπως διευκρίνισε οι επιστήμονες τους οποίους αφορούσε το πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Στη δήλωσή του ο κ. Βρούτση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για το μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα, με εντολή του πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια.

Μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση δεν σταματάει τις μεταρρυθμίσεις. Γίνονται, σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, πράγματα που δεν γίνονταν για χρόνια. Χτίζουμε, όλοι μαζί ένα αποτελεσματικό κράτος, που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ