Γιατί η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας;
Κοινωνία

Γιατί η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας;

Γιατί η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας;

Σύμφωνα με τις Αρχές, η πλειοψηφία των οδηγών κυκλοφορούν απόλυτα νόμιμα

Όπως σας δείξαμε και με φωτογραφικό ντοκουμέντο από το κέντρο της Αθήνας, παρά το lockdown η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη και τα μποτιλιαρίσματα δεν λείπουν σε βασικές αρτηρίες τις Αττικής κάτι που δεν θυμίζει το πρώτο lockdown που ζήσαμε τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την τροχαία, η αύξηση στην κίνηση φτάνει στο 35% σε σχέση με το 1ο lockdown του Μαρτίου και η κίνηση αποδίδεται στο γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος πηγαίνει κανονικά στη δουλειά του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η πλειοψηφία των οδηγών κυκλοφορούν απόλυτα νόμιμα βάσει των εγγράφων που έχουν στα χέρια τους και οι παραβάτες φτάνουν σε ποσοστό 5-10%.

Ένας άλλος λόγος που παρατηρείται κίνηση είναι οι έλεγχοι. Οι αστυνομικοί που έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για ελέγχους διακόπτουν τη ροή των αυτοκινήτων στις μεγάλες οδικές αρτηρίες με αποτέλεσμα να προκαλείται μποτιλιάρισμα.

Επιπλέον δε, όπως θα ακούσετε στο δελτίο ειδήσεων του Open,  η σχετική απόκλιση σε σχέση με το πρώτο lockdown θεωρείται δικαιολογημένη – σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής – καθώς στην παρούσα φάση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, πραγματοποιείται μετακίνηση μαθητών στα σχολεία, ενώ ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τον περιορισμό του συγχρωτισμού.