Κορονοϊός: Κρούσμα στην Εθνική ομάδα πόλο ανδρών – Σε καραντίνα και η γυναικεία ομάδα
Κοινωνία

Κορονοϊός: Κρούσμα στην Εθνική ομάδα πόλο ανδρών – Σε καραντίνα και η γυναικεία ομάδα

Κορονοϊός: Κρούσμα στην Εθνική ομάδα πόλο ανδρών – Σε καραντίνα και η γυναικεία ομάδα

Οι δύο ομάδες προπονούνται στην ίδια πισίνα

Ένα κρούσμα κορωνοϊού στην Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έθεσε όλους τους παίκτες σε καραντίνα αλλά και τη γυναικεία ομάδα πόλο.

O Μανώλης Πρέκας βρέθηκε θετικός σε τεστ στο οποίο υποβλήθηκε την Παρασκευή (31/07). Ο παίκτης ανέβασε πυρετό την Πέμπτη και έτσι κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Αμέσως μετά το αποτέλεσμα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες επιτροπές της ΓΓΑ και πλέον μπαίνει σε εφαρμογή το πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει πως τόσο τα μέλη της Εθνικής ομάδας των ανδρών, όσα και εκείνα των γυναικών θα μπουν σε καραντίνα πέντε ημερών και φυσικά θα υποβληθούν όλοι σε δύο τεστ.

Οι δύο ομάδες προπονούνται στην ίδια πισίνα και έτσι κρίθηκε απαραίτητο να μπουν όλοι σε καραντίνα.

Πλέον, πρέπει να βρεθούν δύο αρνητικά διαδοχικά τεστ για να μπορέσουν να βγουν από την καραντίνα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υδατοσφαίρησης:

«Μετά από ύποπτο κρούσμα κορονοϊoύ (covid-19), σε αθλητή της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών, που επιβεβαιώθηκε σήμερα Σάββατο (1/8) το πρωί, καθώς βρέθηκε θετικό στον σχετικό έλεγχο που έγινε από χθες Παρασκευή (31/7), όλα τα μέλη των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων Ανδρών και Γυναικών -που έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα πέντε ημερών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του γιατρού της ΚΟΕ Γιώργου Μαρίνου (και μέλους της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ)- θα υποβληθούν τόσο σήμερα Σάββατο (1/8) το απόγευμα, όσο και την προσεχή Τρίτη (4/8) σε ελέγχους για τον covid-19, τηρώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα κλείνει το κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά για να γίνει απολύμανση. Ο αθλητής Μανώλης Πρέκας, που βρέθηκε θετικός στον ιό, είναι πλέον πολύ καλά στην υγεία του (παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα με λίγο πυρετό την Πέμπτη) και αναρρώνει στο σπίτι του».