Κορονοϊός: TUI, Ryanair, Easyjet και British Airways “κόβουν” όλες τις πτήσεις τους προς Αθήνα
Κοινωνία

Κορονοϊός: TUI, Ryanair, Easyjet και British Airways “κόβουν” όλες τις πτήσεις τους προς Αθήνα

Κορονοϊός: TUI, Ryanair, Easyjet και British Airways “κόβουν” όλες τις πτήσεις τους προς Αθήνα

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην επιτρέψει την είσοδο Βρετανών στην Ελλάδα οδήγησε στην ακύρωση του πτητικού τους πλάνου

Οι μεγαλύτεροι αερομεταφορείς της Βρετανίας αναγκάστηκαν να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις και πακέτα διακοπών προς την Ελλάδα μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παρατείνει την απαγόρευση εισόδου στη χώρα Βρετανών τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου.

TUI, Ryanair, Easyjet, Jet2 και British Airways έκοψαν όλες τις πτήσεις αλλά και τα “φτερά” των Βρετανών που ήλπιζαν ότι θα κάνουν διακοπές στην ασφαλή από κορονοϊό χώρα μας, την ίδια στιγμή που η δική τους μαστίζεται ακόμα από τον Covid-19.

Mάλιστα η απόφαση Μητσοτάκη πάρθηκε παρά το γεγονός ότι η Βρετανία συμπεριέλαβε την Ελλάδα στις “πράσινες” χώρες στις οποίες οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν.

Με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της Βρετανίας όμως, τα αυξημένα κρούσματα επιβάλλουν στη χώρα μας να κλείσει τα σύνορά της.

Η TUI, ο μεγαλύτερος βρετανικός tour operator που τροφοδοτεί πολλά από τα ελληνικά νησιά με τουρισμό, είχε σκοπό να ξεκινήσει πτήσεις προς 4 από αυτά στις 11 Ιουλίου ενώ η EasyJet είχε ανακοινώσει επάνοδο των πτήσεων προς Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα με εισιτήρια που ξεκινούσαν από 40 λίρες.

H συμφωνία Υπουργείου Τουρισμού – TUI

Την ίδια στιγμή βέβαια στην Κω, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και το μέλος του Executive Board του Ομίλου TUI, Sebastian Ebel υπέγραφαν στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού με την πρώτη πτήση της εταιρείας να φτάνει στο νησί.

Οι δύο πλευρές βρέθηκαν στην Κω, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της TUI και της γερμανικής εφημερίδας Bild, οι οποίες από κοινού προσέφεραν μια εβδομάδα δωρεάν διακοπών σε ιατρικό προσωπικό από τη Γερμανία. Πρόκειται για ιατρούς και νοσηλευτές που έδωσαν τη μάχη κατά του κορονοϊού στην πρώτη γραμμή, με ηρωισμό και αυταπάρνηση.

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας – Ευρωκίνηση

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του κ. Sebastian Ebel: «Η Ελλάδα είναι ένας υπέροχος, ξεχωριστός και φιλόξενος προορισμός διακοπών για όλη την Ευρώπη και ιδίως για τους Γερμανούς. Εφέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα. Προσωπικά θα απογοητευτώ αν πετύχουμε μόνο το 50% της περσινής περιόδου. Είμαι βέβαιος πως το 2020 θα καταφέρουμε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο. Να έρθουν, δηλαδή, τουρίστες στην Ελλάδα και μετά το καλοκαίρι. Δουλέψαμε σκληρά και είχαμε συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε να διασφαλίσουμε την ισορροπία μεταξύ μιας πολύ καλής εμπειρίας διακοπών και μιας ασφαλούς εμπειρίας».

Με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail