Στέλιος Πέτσας: Προανήγγειλε έκτακτα μέτρα μετά την έξαρση του κορονοϊού
Κοινωνία

Στέλιος Πέτσας: Προανήγγειλε έκτακτα μέτρα μετά την έξαρση του κορονοϊού

Στέλιος Πέτσας: Προανήγγειλε έκτακτα μέτρα μετά την έξαρση του κορονοϊού

Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση;

Τα κρούσματα του κορονοϊού που αυξάνονται μετά το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας για τον τουρισμό φαίνεται ότι τελικά θα φέρουν νέα μέτρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε τα σχέδια της κυβέρνησης που κάνουν λόγο ακόμα και για το ενδεχόμενο ακύρωσης των πανηγυριών τον Ιούλιο για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για τον κορονοϊό;

Πρώτον, εντείνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας με έμφαση στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα αποδεικτικά έγγραφα των αρνητικών τεστ που υποχρεούνται να προσκομίζουν όσοι επιθυμούν να εισέλθουν από τον Προμαχώνα. Σε περίπτωση επίδειξης μη-αυθεντικού, πλαστού, εγγράφου, θα επιβάλλονται φυσικά οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Δεύτερον, ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία.

Τρίτον, ανοίγουν απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Ιουλίου. Επιπλέον, ανοίγουν  οι απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία από τις 22 Ιουλίου 2020. Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα.

Τέταρτον, ζητήθηκε από την Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων να εξεταστεί, στη σημερινή της συνεδρίαση, η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι, τουλάχιστον, τέλος Ιουλίου.

https://streamable.com/h78t0l