Βασίλης Κικίλιας: Την Πέμπτη 10/6 ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25-29 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια
Κοινωνία

Βασίλης Κικίλιας: Την Πέμπτη 10/6 ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25-29 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια

Βασίλης Κικίλιας: Την Πέμπτη 10/6 ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25-29 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια

Ανακοινώθηκαν και επίσημα η επέκταση ωραρίου έως τη 01:30 και η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση

Στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πανδημία και στην περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Βασίλης Κικίλιας περιέγραψε αρχικά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία παρουσιάζει σημαντική βελτίωση με μέσο όρο 1.056 κρούσματα την ημέρα και με το δείκτη θετικότητας κάτω από το 3%. Εντούτοις παρατηρείται αύξηση στις νεώτερες ηλικιακές ομάδες.

Όλες οι περιοχές παρουσιάζουν μείωση κρουσμάτων, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελειώσαμε με την πανδημία».

«Αναμένεται να ξεπεράσουμε, σήμερα, για ακόμα μία φορά, τους 100.000 εμβολιασμούς, ενώ το 23,7% των Ελλήνων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Επίσης, όπως είπε ο υπουργός, σήμερα ανοίγουν κι άλλα ραντεβού -πάνω από 400.000- με τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna, ενώ από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25 -29 χρόνων για τα τρία παραπάνω εμβόλια.

Στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων συμπολιτών μας από ιδιώτες γιατρούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση – Επεκτείνεται η κυκλοφορία κατά μία ώρα

Ακόμη, νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για το επόμενο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επεκτείνεται η κυκλοφορία κατά μία ώρα. Περαιτέρω, ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματάει να ισχύει.

Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μονό σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ