Ζορίζεστε με τη μάσκα; Ακούστε στο συγκλονιστικό μήνυμα αυτής της μητέρας
COVID-19

Ζορίζεστε με τη μάσκα; Ακούστε στο συγκλονιστικό μήνυμα αυτής της μητέρας

Ζορίζεστε με τη μάσκα; Ακούστε στο συγκλονιστικό μήνυμα αυτής της μητέρας

Για όσους αντιδρούν στη χρήση μάσκας

Δεν λέει να σταματήσει ο εφιάλτης της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς καθημερινά καταγράφονται ολοένα και περισσότερα κρούσματα, την ίδια ώρα που η τραγική λίστα των νεκρών συνεχίζει να μακραίνει και όλα αυτά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ήδη, φαίνεται πως περνάμε σε ένα δεύτερο κύμα Covid-19 και σίγουρα η μερική χαλάρωση των μέτρων την καλοκαιρινή περίοδο ο συνέβαλε αρνητικά στον περιορισμό της νόσου.

Ακόμη, οι μεταλλάξεις του ιού κατά την εκτίμηση των ειδικών τον έχουν κάνει πιο “δυνατό” και πλέον πολλοί περισσότεροι νέοι άνθρωποι προσβάλλονται εν αντιθέσει με τους προηγούμενους μήνες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά υπάρχουν και οι ανεγκέφαλοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατάσταση ως άλλη μία συνωμοσία και αρνούνται πεισματικά να συμμορφωθούν στους κανόνες προστασίας δημιουργώντας και “κινήματα” κατά της χρήσης μάσκας εν γένει και ειδικότερα στα παιδιά.

Σε όλους αυτούς, η απάντηση της μητέρας ενός παιδιού που πάσχει από λευχαιμία έρχεται να δώσει μια γερή “γροθιά” στο στομάχι και να αφυπνίσει επιτέλους κοιμισμένες συνειδήσεις ως προς τον μείζονα κίνδυνο του κορονοϊού.

Ο μικρός Λάμπρος λόγω της ιδιαιτερότητας της ασθένειάς του ήταν υποχρεωμένος για χρόνια να φορά τη μάσκα για να αποφεύγει την έκθεση σε μικρόβια, όπως μαρτυρά η  Μαρία Νούλια, κι όμως παρά το νεαρό της ηλικίας του δεν παραπονέθηκε ούτε στιγμή.

Πώς, λοιπόν, ένα παιδί μέσα σε όλη του την ταλαιπωρία και την παιδική αφέλεια μπορεί να συμβαδίσει με τις υποδείξεις των γιατρών και ώριμοι ενήλικες αδυνατούν να αφήσουν κατά μέρους αμφιβολίες και διαφωνίες και να ακολουθήσουν τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί φορώντας μάσκα για το δικό τους καλό και όχι μόνο;

Αυτό θίγει στη μακροσκελή ανάρτησή της η μητέρα του μικρού με δηκτικό ύφος απέναντι στους αντιρρησίες της μάσκας:

“Στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων έπρεπε να φοράει αυτό που κάποιοι αποκαλείτε φίμωτρο για ώρες, ημέρες, νύχτες, μήνες, χρόνια. Χωρίς να παραπονεθεί, χωρίς να σκεφτεί καν αν τον ενοχλεί, χωρίς να διαμαρτυρηθεί”.

“Απαντήστε λίγο όλοι εσείς στον μικρό Λάμπρο και στον κάθε “Λάμπρο” που έδωσε ή δίνει αγώνα ζωής, όταν ρωτάει: “Μαμά, γιατί όλοι τσακώνονται για τη μάσκα; Εμάς τα παιδιά που τη φοράμε χρόνια δεν μας έχει δει κανείς ποτέ τελικά;”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο:

https://streamable.com/6m2zxj