Αυτοί είναι οι 4 πιο hot οίκοι μόδας στον κόσμο αυτή τη στιγμή
ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυτοί είναι οι 4 πιο hot οίκοι μόδας στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι 4 πιο hot οίκοι μόδας στον κόσμο αυτή τη στιγμή

No1 Gucci

Όταν ανέλαβε to 2015 τον οίκο Gucci, ο Alessandro Michele ως creative director και παρουσίασε στην πασαρέλα τα πιο “παράταιρα” πρόσωπα με τα πιο “περίεργα” ρούχα, ο “πλανήτης μόδα” τον λάτρεψε. Ο άνθρωπος που κατάφερε να βγάλει στους δρόμους τόσους ανθρώπους στους δρόμους με γούνινες παντόφλες, έφτιαξε ένα δικό του κόσμο με τα πιο “αντιεμπορικά” υλικά και κέρδισε το στοίχημα των πωλήσεων. Εδώ και 3 χρόνια ο ιταλικός οίκος ζει από τις πιο ένδοξες μέρες του και αυτό γιατί πήρε το ρίσκο να αφήσει έναν σχεδιαστή να συμπεριφερθεί σαν καλλιτέχνης και όχι σαν μοδίστρα.

Νο2 Balenciaga

O νέος creative director, Demna Gvasalia που ανέλαβε πριν από 3 χρόνια τον οίκο ήταν αποφασισμένος να κάνει μια επανάσταση. Δημιουργώντας μια τελείως καινούρια πραγματικότητα για τον Balenciaga έφερε μια εντελώς νέα πνοή στη μόδα. Τεράστια μπουφάν, παντελόνια που ήταν ένα με τα παπούτσια και η γνωστή μπλε τσάντα του Ikea που έγινε από δέρμα, έβαλαν τον γαλλικό οίκο σε μια νέα εποχή που πλέον ορίζει τις τάσεις της κάθε σεζόν και δικαίως…

Νο3 Dior

H αποχώρηση της σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri από τον Valentino για να αναλάβει τον οίκο Dior έπεσε σαν βόμβα στον κόσμο της μόδας. Η νέα creative director κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να αφαιρέσει όλα όσα “βάραιναν” το όνομα Dior και να δημιουργήσει μια νέα εικόνα με απόλυτο σεβασμό στο παρελθόν αλλά και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τον οίκο. Οι “Γυναίκες Dior” πλέον είναι σύγχρονες, καθόλου αγχωμένες με την εικόνα τους και με μια πινελιά κοριτσίστικης ανεμελιάς.

Νο4 Celine

O προβοκάτορας Hedi Slimane με μόλις μία collection ως creative director για τον οίκο Celine κατάφερε όλα τα media να μιλάνε γι’ αυτό. Άλλοι αρνητικά για την τεράστια διαφορά με το cool στυλ Celine και άλλοι πολύ θετικά για το ότι έκανε τα ρούχα και τα αξεσουάρ που του αρέσουν, έγινε μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο απόλυτος κυρίαρχος της επικαιρότητας. Μένει να δούμε αν όλος αυτός ο ντόρος θα μεταφραστεί και σε πωλήσεις για τη Celine.