Jeremy Scott: Η φθινοπωρινή του συλλογή είναι βγαλμένη από τις εφημερίδες!
ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Jeremy Scott: Η φθινοπωρινή του συλλογή είναι βγαλμένη από τις εφημερίδες!

Jeremy Scott: Η φθινοπωρινή του συλλογή είναι βγαλμένη από τις εφημερίδες!

Ποια είναι η σημερινή σχέση μεταξύ δημιουργών περιεχομένου, μέσων ενημέρωσης και του κοινού που αγαπά τα σκάνδαλα, είτε πραγματικά είτε ψεύτικα;

Τα τρία αυτά θέματα έγιναν η πηγή έμπνευσης του Jeremy Scott, για τη συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2019, την οποία παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Χάος, σκάνδαλο, πανικός!

Τα ρούχα της κολεξιόν είναι όλα ασπρόμαυρα. Αποτελούν φόρο τιμής στις εφημερίδες, με τυπωμένες κραυγαλέες φράσεις όπως «Chaos», «Scandal», «Tragedy», «Panic!» και «Psycho».

https://www.instagram.com/p/BttTO9inUGK/?utm_source=ig_web_copy_link

Για τη εμπνευσμένη από τις εφημερίδες και την tabloid συλλογή, ο Αμερικανός σχεδιαστής συνεργάστηκε με την καλλιτέχνιδα Αλεξάντρα Μιρ, για να δημιουργήσει φορέματα, παντελόνια, φούστες και μπερέ με σχέδια επιθετικά και εκκωφαντικά πρωτοσέλιδα από τις Post και New York Daily.

Τα γυναικεία κομμάτια της συλλογής ήταν ρούχα για πάρτι, φουσκωτά τούλινα φορέματα που θύμιζαν χορό αποφοίτησης των 80’s, στυλάτες φούστες φορεμένες με δραματικά πέπλα, δερμάτινα τζάκετ και ένα φόρεμα με βολάν που έκλεισε το σόου με ένα ζευγάρι γάντια και αρβύλες.

https://www.instagram.com/p/Bt0XTjnHqzV/?utm_source=ig_web_copy_link

Τα μοντέλα είχαν βαμμένα ασπρόμαυρα τα μαλλιά και φορούσαν στο κεφάλι, καπέλα μπερέ ή τεράστιους φιόγκους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Jeremy Scott συλλέγει τα αγαπημένα του εξώφυλλα της Post εδώ και χρόνια.

https://www.instagram.com/p/BtwA-wlnbX6/?utm_source=ig_web_copy_link

Fake news και clickbait

Στο στόχαστρο του Jeremy Scott βρέθηκαν οι διαδεδομένες έννοιες των ψεύτικων ειδήσεων και του clickbait, οι οποίες είναι υπερβολικά άφθονες, όχι μόνο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε όλο το διαδίκτυο.

Ο σχεδιαστής εξήγησε ότι δεν στόχευε τόσο πολύ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά περισσότερο στους δημιουργούς περιεχομένου με αμφιλεγόμενες πηγές και στους αναγνώστες που μοιράζονται και σχολιάζουν άρθρα που βασίζονται μόνο σε τίτλους.

Το σύνθημα «End is Near» εμφανίστηκε πολλές φορές στις πλάτες των τζάκετ και ήταν ανοιχτό για ερμηνεία, πολιτική ή άλλη.

Η επίδειξη μόδας είχε ως μουσική επένδυση το «Controversy» του Prince του 1981, ένα τραγούδι που είχε γράψει ο τραγουδιστής ως απάντηση σε δημοσιεύματα των tabloid εναντίον του.

https://www.instagram.com/p/BtpxvWIn51B/?utm_source=ig_web_copy_link

«Πήρα τα σκουπίδια και τα μετέτρεψα σε κάτι όμορφο»

«Αυτό είναι το σχόλιό μου για το πού είμαστε ως πολιτισμός», δήλωσε ο Scott στα παρασκήνια, σύμφωνα με το WWD.

«Εμείς ως άνθρωποι έχουμε μια εμμονή για τους σκανδαλώδεις τίτλους, με ψευδείς υποθέσεις, με τo clickbait. Πήρα όλα αυτά … τα σκουπίδια … και προσπάθησα να κάνω κάτι όμορφο» εξήγησε.

«Δεν είναι το θέμα τα ίδια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο η όρεξη του κοινού για καταστροφή. Είναι το πόσο γρήγορα μπορεί να ταξιδέψει, να αλλάξει την πραγματικότητα των ανθρώπων και να τους εξοργίσει, αντί να δείχνουν κατανόηση και συμπόνια» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ